SON DAKİKA
hava
Advert
Google News

TARTIŞILAN KARAR İPTAL EDİLDİ

Batman Barosu, Danıştay'ın ses ve görüntü kaydı alınmasını yasaklayan genelgenin iptaline karar verdiğini duyurdu.

Son Güncelleme :

2024-05-08 16:44:34

TARTIŞILAN KARAR İPTAL EDİLDİ

Danıştay 10. Dairesi, genelgenin temel hak ve hürriyetlere yönelik kural ve sınırlamalar içerdiğini belirterek iptal kararı aldı. Baro, kararı meslektaşlarına ve kamuoyuna saygıyla duyurdu.

Batman Barosu tarafından yapılan duyuruda "Danıştay 10.Dairesi Baromuzun Açtığı Davada ‘Ses Ve Görüntü Kaydı Alınması’ Konulu Genelgenin iptaline karar verdi.

İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğünün toplumsal olaylarda ses ve görüntü alınmasını yasaklayan "Ses ve Görüntü Kaydı Alınması" konulu, 27/04/2021 tarih ve 2021/19 sayılı Genelgesinin iptali için Baromuzun açtığı davada, Danıştay 10. Dairesi ‘Genelgenin içeriğine yönelik yapılan değerlendirmede; söz konusu Genelge ile getirilen düzenlemelerin temel hak ve hürriyetler içerisinde bulunan haberleşme hürriyeti ile basın hürriyetine yönelik kural ve sınırlamalar getirdiği anlaşılmış olup; bu haliyle yasama organının tasarrufu niteliğindeki kanun yerine yürütme organına dâhil davalı idarece Genelge niteliğinde bir düzenleyici işlem ile adı geçen temel hak ve hürriyetlere yönelik sınırlama getirilmesinde Anayasamızın 7. ve 13. maddelerine uyarlık bulunmadığı’ gerekçesiyle genelgenin iptaline karar vermiştir. Meslektaşlarımıza ve kamuoyuna saygıyla duyurulur" ifadelerine yer verildi.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.