SON DAKİKA
hava
Advert
Google News

ODUNCU, NİSAN AYINDA EN AZ 30 KADIN ÖLDÜRÜLDÜ

Milletvekili Zeynep Oduncu, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'ya kadına yönelik artan şiddeti sorgulayan bir soru önergesi sundu.

Son Güncelleme :

2024-05-09 15:27:30

ODUNCU, NİSAN AYINDA EN AZ 30 KADIN ÖLDÜRÜLDÜ

Önergede, 2024 yılının ilk dört ayında Türkiye'de en az 124 kadın cinayeti işlendiği ve Nisan ayında en az 30 kadın ile iki çocuğun öldürüldüğü belirtildi. Kadına yönelik şiddetin cins kırımı boyutuna ulaştığı vurgulanarak, gerekli yaptırımların uygulanmaması ve etkin politikaların yürütülmemesinin bu durumu artıran sebepler arasında olduğu ifade edildi. Batman'da da son zamanlarda kadına yönelik şiddetin arttığına dikkat çekildi.
Önergede İçişleri Bakanlığı'na şu sorular yöneltildi:
1. Son beş yılda Batman'da yapılan kadına yönelik şiddet şikayetlerinin sayısı nedir? Bu şikayetler neticesinde kaç kamu davası açıldı ve sonuçları ne oldu?
2. Batman'da son beş yılda kaç kadın erkekler tarafından şiddete maruz kaldı ve kaç kadın öldürüldü?
3. Batman'da son beş yılda "şüpheli" olarak kaydedilen kadın ölümleriyle ilgili soruşturmalar yapıldı mı? Sonuçları ne oldu?
4. Batman'da intihar teşebbüsünde bulunan kadınlar hakkında bir çalışma var mı? Bu intiharların erkek şiddetiyle ilişkisi incelendi mi?

 

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.