USD
00,00
EUR
00,00
USD/EUR
1,000
ALTIN
0.000,00
BİST
0.000,00

Batman’da futbol gecesi

Batman’da futbol gecesi

Batman’da yaklaşık bir aydır devam eden  “Yaz Halı Saha Turnuvası”nın final karşılaşması dün gece oynandı. Futbol gecesinde Batman’ın eski efsane futbolcuları final maçından önce sahneye çıkarken, duygu dolu anlar da yaşandı. Muhteşem gecede bir aylık zorlu mücadelenin ardından kupanın sahibi finalde, İmamoğlu Sportif Faaliyetleri 4-1’lik farklı skorla deviren Yaşinspor oldu.

EFSANE FUTBOLCULAR FORMA GİYDİ

Batman spor kamuoyunun yakından takip ettiği turnuvanın final karşılaşmasından önce Batman’ın eski profesyonel futbolcuları özel maçta sahaya çıktı. “Şöhretler karması” adı verilen karşılaşma renkli görüntülere sahne olurken, 40 yaş üstü birçok futbolseverde gençliklerindeki unutulmaz isimleri yıllar sonra yeniden sahada izleme fırsatı buldu.

DUYGU DOLU ANLAR YAŞANDI

Efsane futbolcuların özel maçında ve turnuva finalinde birer dakikalık saygı duruşu yapıldı. Şöhretler karması maçının oynandığı dakikalarda düdük sesiyle futbolcular saygı duruşuna geçerken, karşılaşmayı izleyen onlarca futbolsever de ayağa kalkarak geçtiğimiz yıllarda hayatını kaybeden Teknik Direktör Metin Kanağı için saygı duruşunda bulundu. Öte yandan final maçı öncesinde de üç gün önce hayatını kaybeden Bahçelievlerspor kulübü oyuncusu Metin Yeşilyurt’un babası için de saygı duruşu yapıldı.

FİNAL MAÇI KIRAN KIRANA GEÇTİ

27 takımda 270 futbolcunun forma giydiği ve 1 ay süren turnuvanın ardından yapılan final maçında, İmamoğlu Sportif Faaliyetler ve Yaşinspor karşı karşıya geldi. Amatör ve profesyonel futbolculardan oluşan takımlar, kıran kırana bir mücadele sergiledi. Onlarca sporseverin soluksuz izlediği karşılaşmada, Yaşinspor üst üste bulduğu gollerle maçı koparmayı başardı. Zorlu mücadeleden 4-1’lik galibiyetle ayrılan Yaşinspor şampiyonluk kupası ve 2 bin TL’lik ödülün sahibi oldu. İkinci olan İmamoğlu Sportif Faaliyetler de 1000 TL ile ödüllendirildi.

BİRBİRİNDEN ÖZEL ÖDÜLLLER VERİLDİ

Final maçının ardından Yaşinspor ve İmamoğlu Sportif Faaliyetler takımlarının yanı sıra, turnuvaya damga vuran sporculara ve organizasyona katkı sağlayan isimlere de ödüller verildi. Futbol gecesinde ödül alan isimler şöyle; En centilmen takım olan Bil-Tek Teknoloji takım kaptanı Recep Yiğit’e ödülünü Gazeteci Turan Kartal verdi. Turnuvanın gol kralı olan Ömer Akar’a ve en değerli oyuncu seçilen Umut Çakar’a ödüllerini Petrolspor Kulüp Başkanı Ekrem Konaç takdim ederken, turnuvaya destek ve katkı sağlayan Gazetemiz Spor Editörü Murat Ezgin’e, Özel İdare Gençlerbirliğispor Yönetici Hakan Tufan’a ve Petrolspor Kulüp Başkanı Ekrem Konaç’a da plaket verildi.

“DAHA PROFESYONEL BİR ŞEKİLDE TURNUVALARA DEVAM EDECEĞİZ”

Harika futbol organizasyonunu tüm detaylarıyla düşünüp, yazlar aylarında sporseverlere futbol ziyafeti sunan Bahçelievlerspor Teknik Direktörü ve Yaz Halı Saha Turnuvası Komite Başkanı Kubilay Bulut, turnuvayı önümüzdeki sezon daha geniş katılımlı ve daha profesyonel bir şekilde yapmaya devam edeceklerini belirtti. Bulut yaptığı açıklamada; “Bu sene ilk defa düzenlediğim ‘Batman Yaz Halı Turnuvası ve Batman Şöhretler Karması’ organizasyonları alnımızın akıyla tamamladık. Amacımız çıkarsız bir şekilde maddiyatı bir kenara bırakarak, sadece yönetici ve sporcu ahlakı ile bağdaşır bir şekilde halkımızı ve futbol camiamızı bir ara getirmekti. Bu amaçla organize ettiğimiz turnuvaya 27 takımda 270 sporcu kardeşimiz katılım sağlarken, Batman futbolunun efsanelerini de Şöhretle Karması adıyla sporseverlerle buluşturmayı başardık. Zaman zaman müsabakaların atmosferine bağlı olarak gerginlikler yaşansa da, çok şükür futbolseverlerin büyük ilgi gösterdiği 49 maçta, atılan 481 golü kavgasız, görültüsüz tamamladık. İnşallah önümüzdeki sene daha profesyonel bir organizasyonla, daha iyi bir turnuva yapacağız. Son olarak bu organizasyonda bize, maddi–manevi destek olan ağabeylerime ve arkadaşlarıma sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum.” dedi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ