USD
00,00
EUR
00,00
USD/EUR
1,000
ALTIN
0.000,00
BİST
0.000,00

GIDA ANALİZLERİ İÇİN ÖNEMLİ PROJE

Batman Üniversitesine Gıda Analizleri Uygulama ve Araştırma Merkezi Kuruldu

GIDA ANALİZLERİ İÇİN ÖNEMLİ PROJE

Kurum ve kuruluşlarla ikili iş birliğine önem veren ve bu alanda projeler üreten Batman Üniversitesi bünyesinde Gıda Analizleri Uygulama ve Araştırma Merkezi (BÜGAM) kuruldu. Batman Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu bünyesinde Gıda Analiz Laboratuvarı olarak faaliyet gösteren merkez ,  Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir’in göreve gelmesiyle birlikte 23 Ağustos 2021 tarihinden itibaren yeniden yapılandırıldı.  Merkez bünyesinde mikrobiyoloji laboratuvarı, kimya laboratuvarı, aletli analiz laboratuvarı ve fiziksel analiz laboratuvarı olmak üzere dört laboratuvar bulunuyor. Merkezde yakın zamanda gıda maddelerinde kimyasal, fiziksel, mikrobiyolojik ve duyusal analizlerin yapılması hedefleniyor. Bölgede gerek tarım ve orman Bakanlığına bağlı gerekse üniversiteler bünyesindeki gıda analiz laboratuvarlarının sayıca az olması ve Batman iline uzaklığı sebebiyle merkezin bölgeye ve ilimize gıda analizleri ve uygulamaları konusunda büyük katkı sağlaması amaçlanıyor.

“YENİ GIDA TEKNOLOJİLERİNİN GELİŞTİRİLMESİNE KATKI SAĞLAMAYI AMAÇLIYORUZ”

Gıda Analizleri Uygulama ve Araştırma Merkezi ile ilgili açıklamalarda bulunan Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Batman Üniversitesi başta olmak üzere diğer kamu kurum ve kuruluşlar ile kişilerin gıda analiz ihtiyaçlarını merkezin olanakları ölçüsünde karşı lamayı hedeflediklerini anlattı. Göreve geldikleri günden bu yana üniversite -şehir bütünleşmesi açısından fayda sağlayacak çalışmaları hayata geçirmek için çalışmaların aralıksız sürdüğünü dile getiren Rektör Demir, sözlerine şu şekilde devam etti: “Hedeflerimiz arasında gıda sanayi ile iş birliği içerisinde yeni gıda teknolojilerinin geliştirilmesine katkı sağlamak var. Ayrıca üniversiteler başta olmak üzere yurt içi ve yurt dışı kurum ve kuruluşlarla iş birliği yaparak ortak projeler üretmek istiyoruz. Gıda ile ilgili yerel ve evrensel problemler için çözümler üretirken üniversitemizde yürütülen ön lisans, lisans, lisansüstü eğim-öğretim ve uygulamalara da destek vermek amaçlarımız arasında yer alıyor.” 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ