USD
00,00
EUR
00,00
USD/EUR
1,000
ALTIN
0.000,00
BİST
0.000,00

Günün yarısı dondurucuda

'Batman Usülü' serinleme...

Günün yarısı dondurucuda

Kavurucu sıcakların hüküm sürdüğü İlimizde, odun ateşi önünde çalışan fırıncılar, 10 dakikada bir dondurucuya girerek serinlemeye çalışıyorlar. Son bir haftadır özellikle öğle saatlerinde 40 dereceyi bulan hava sıcaklığı, vatandaş a zor anlar yaşatırken, kavurucu fırın sıcaklığında ekmek çıkaran ustalar serinlemek için çareyi dondurucuya girmekle buluyor. Belde mahallesinde 20 yıldır ekmek üreten Hidayet Ekmek Fırını işletme sahibi Hidayet Aslan (37), hava sıcaklığının dışarıda 40 dereceyi geçtiğini, ekmek pişirirken fırın ateşi ile sıcaklığın dayanılmaz boyutlara geldiğini belirterek, mecburen 10 dakikada bir içi boş olan dondurucuya girip serinlemeye çalıştığını söyledi.

FIRIN İÇİNDE KLİMA OLMAYINCA DONDURUCUDA ÇAREYİ BULDU

Fırınlarda klimaların olmaması nedeniyle günde 4-5 kez ılık suyla duş aldıklarını, buz tutan pet şişeler ve dondurucu ile serinlemeye çalıştıklarını söyleyen Aslan, “ailemizin geçimini bu meslekle sağlıyoruz. Çok sıcak da olsa buna mecburuz. Günlük bin 500 ekmek üretiyoruz, işimiz sıcaklıkladır dışarısı 40 derece bide bizim fırın sıcaklığı da eklenince mecburen her 10 dakikada bir her iki omzuma dondurulurmuş pet şişelerle dondurucuya girip birkaç dakika kalıp serinliyorum. Fırın içinde klima çalıştıramıyoruz çünkü hamur kuruyor. Mecburen bazen kafamı buzlu suyla yıkıyor, bazen de  dondurucuya bu şekilde girip serinliyorum” dedi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ