<div>Serbest radikallerin yol açtığı oksidatif stres; yaşlanma, kalp hastalıkları ve kanser gibi ciddi rahatsızlıklara neden olabiliyor.</div> <div>Antioksidanlar ise bu zararlı molekeleri etkisiz hale getirerek hücreleri koruyor, bağışıklığı güçlendiriyor. C ve E vitaminleri, selenyum, flavonoidler ve karotenoidler bu koruyucu maddeler arasında yer alıyor.</div> <div></div> <h4>Yaban mersini, nar, brokoli, ıspanak, yeşil çay ve ceviz gibi besinler antioksidan açısından oldukça zengin. Zerdeçal, zencefil, tarçın ve kekik gibi baharatlar da güçlü antioksidan etkileriyle öne çıkıyor.</h4> <div></div> <div>Diyetisyen Hoşer, dengeli beslenme ve antioksidan içeren gıdaların düzenli tüketiminin genel sağlık için büyük önem taşıdığını vurguluyor.</div>