USD
00,00
EUR
00,00
USD/EUR
1,000
ALTIN
0.000,00
BİST
0.000,00

ARICILARA SEPET KOVAN DESTEĞİ

570 adet arılı sepet kovan çiftçilere teslim edildi.

ARICILARA SEPET KOVAN DESTEĞİ

Batman’da arıcılığı teşvik etmek amacıyla İl Özel İdaresi'nin finansman desteği ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün koordinasyonunda 570 adet arılı sepet kovan çiftçilere teslim edildi. Her arıcıya beşer adet kovanın verildiği dağıtım töreni, Batman Valisi Ekrem Canalp’in katılımıyla gerçekleşti.

VALİ CANALP: “BAŞARI, DENEYİMLE GELDİ”

Törende konuşan Vali Canalp, Türkiye’nin dünyada bal üretiminde Çin’in ardından ikinci sırada yer aldığına dikkat çekerek bu başarıya giden yolun uzun bir deneyim süreciyle şekillendiğini belirtti. 1990’lı yıllardan bu yana yürütülen arıcılık projelerinin önemli bir kısmının başarısızlıkla sonuçlandığını hatırlatan Canalp, “İlk yıllarda dağıtılan kovanların büyük bir kısmı söndü. Ancak kalan küçük bir kesim bu işi öğrenip sürdürdü ve arıcılığın yaygınlaşmasına öncülük etti. Bugün ulaşılan başarı, o azmin ürünüdür” dedi.

aa

SEPET KOVANLARLA DOĞAL KOLONİ GELİŞİMİ DESTEKLENİYOR

Bu yıl geleneksel sepet kovanların dağıtıldığını belirten Canalp, bu kovanların doğal koloni gelişimini teşvik ettiğini ve biyolojik çeşitliliğe katkı sağladığını ifade etti. Fenni kovanlara kıyasla daha az insan müdahalesi gerektiren sepet kovanlar sayesinde doğaya daha uyumlu bir arıcılık modelinin benimsendiğini söyledi.

KATMA DEĞERLİ ÜRÜNLER İÇİN YENİ HEDEF: OYMA TAŞ GIDA OSB

Vali Canalp ayrıca, yalnızca bal üretimiyle yetinilmeyeceğini, propolis, polen ve arı sütü gibi katma değeri yüksek ürünlerin de işlenip pazarlanacağı tesislerin Oyma Taş Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulacağını açıkladı. Parsel tahsislerine başlandığını belirten Canalp, hedeflerinin bu ürünleri hem yurt içi hem de yurt dışı raflara taşımak olduğunu dile getirdi.

Törene ayrıca Kozluk Kaymakamı Ekrem Güngör, Sason Kaymakamı Furkan Başar, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdulkadir Özer, İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aydın ile çok sayıda arı üreticisi katıldı. Program, arıcılara kovanların teslimiyle sona erdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ