USD
00,00
EUR
00,00
USD/EUR
1,000
ALTIN
0.000,00
BİST
0.000,00

FAİZ POLİTİKALARI OTOMOTİV SEKTÖRÜNÜ VURDU

Batman’da otomotiv sektörünü değerlendiren bölge satış sorumlusu Necdet Arburşu,son yıllarda uygulanan faiz politikalarının halkı faize yönlendirdiğini belirtti

FAİZ POLİTİKALARI OTOMOTİV SEKTÖRÜNÜ VURDU
Advert

YATIRIM TERCİHLERİ FAİZE KAYDI

Batman’da otomotiv sektörünü değerlendiren bölge satış sorumlusu Necdet Arburşu, son yıllarda uygulanan faiz politikalarının halkı faize yönlendirdiğini, bunun da sıfır araç satışlarını ve üretimi olumsuz etkilediğini söyledi.
Faiz oranlarındaki artış nedeniyle vatandaşların araç almak yerine paralarını faize yatırmayı tercih ettiğini vurgulayan Arburşu, “Halk artık parasının değer kaybetmesinden korkuyor. Bu nedenle evlerini, arabalarını satıp paralarını faize yatırıyor” dedi.

MODEL DEĞİŞTİRME ALIŞKANLIĞI AZALDI

Geçmişte sıkça model değiştiren tüketicilerin artık yalnızca ihtiyaç doğrultusunda ve orta segment araç lara yöneldiğini ifade eden Arburşu, “Eskiden insanlar her yıl ya da birkaç yılda bir araç değiştirirdi. Şimdi ise bu oran yüzde 90 azaldı” diye konuştu.

1

ÜRETİM VE TİCARET RİSK ALTINDA

Uygulanan mevcut faiz politikasının yalnızca otomotiv sektörünü değil, aynı zamanda inşaat ve üretim alanlarını da olumsuz etkilediğini söyleyen Arburşu, “Birçok yatırımcı ve sıfır araç ihtiyacı olan vatandaş, dinimize ve örflerimize aykırı olmasına rağmen parasını faize yatırmış durumda. Piyasada sıfır araç sıkıntısı yok. Araçlarımız mevcut, isteyen müşterimize aynı gün teslimat yapabiliyoruz. Ancak fiyatlardaki yıllık yüzde 30’luk artış alıcıyı zorluyor. Faiz politikası gözden geçirilmezse, üretim ve ticaret tamamen durma noktasına gelir” ifadelerini kullandı.

1

SEKTÖR KAMPANYALARLA AYAKTA DURMAYA ÇALIŞIYOR

Durağan seyreden piyasayı canlandırmak için özel kampanyalar düzenlediklerini dile getiren Arburşu, “Şu anda sıfır faiz kampanyalarımız var. Bu aya özel olarak çiftçilere ve esnafa ekstra indirimler sunuyoruz. Araç ihtiyacı olan vatandaşlarımızı bu avantajlı dönemde bekliyoruz” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ