USD
00,00
EUR
00,00
USD/EUR
1,000
ALTIN
0.000,00
BİST
0.000,00

ÇÖLYAK HASTALARINA GLÜTENSİZ GIDA DESTEĞİ

Batman Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, çölyak hastalarına yönelik glütensiz gıda kolisi dağıtımını sürdürüyor.

ÇÖLYAK HASTALARINA GLÜTENSİZ GIDA DESTEĞİ

Vali ve belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp’in talimatıyla başlatılan uygulama kapsamında, glüten hassasiyeti bulunan bireyler için hazırlanan koliler ücretsiz olarak dağıtılıyor.

Bir aylık temel ihtiyacı karşılayacak şekilde hazırlanan koliler, kent genelinde başvuruda bulunan vatandaş ların adreslerine ulaştırılıyor.

a

Belediye verilerine göre, proje kapsamında bugüne kadar 316 çölyak hastasına destek sağlandı. Dağıtımın, Batman’ın 45 mahallesinde gerçekleştirildiği bildirildi.

Kolilerin içeriğinde, temel gıda maddelerinin yanı sıra çölyak hastalarının günlük yaşamda erişimde zorlandığı özel ürünlere de yer veriliyor.

a

Öte yandan, Batman Belediyesi tarafından açılan glütensiz kafe ve fırın da hizmet vermeye devam ediyor. Bu alanların, yalnızca Batman’dan değil çevre illerden gelen bireyler tarafından da kullanıldığı belirtildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ