USD
00,00
EUR
00,00
USD/EUR
1,000
ALTIN
0.000,00
BİST
0.000,00

YEREL BASIN İLAN YAYINLAYAMIYOR

Tahir Gülebak, son dönemde kamu kurumlarında artan doğrudan temin uygulamalarına sert tepki gösterdi.

YEREL BASIN İLAN YAYINLAYAMIYOR

Anadolu Gazeteciler Temsilcisi ve Basın İlan Kurumu Genel Kurul Üyesi Tahir Gülebak, son dönemde kamu kurumlarında artan doğrudan temin uygulamalarına sert tepki gösterdi.

Gülebak, doğrudan temin yoluyla yapılan alımların artması ve özel şirketlerin reklam bütçelerini neredeyse sıfıra indirmesi nedeniyle, yerel gazetelerin ve internet haber sitelerinin uzun süredir ilan ve reklam yayınlayamadığını söyledi.

“Doğrudan temin uygulaması istisnai bir yöntemdir, ancak bugün olağan hale gelmiştir” diyen Gülebak, kamu kurumlarını şeffaf hareket etmeye çağırdı.

Basın İlan Kurumu’nun kanunla güvence altına alınan resmî ilan yayınlama hakkına dikkat çeken Gülebak, “Bizler bu sürecin takipçisi olacağız. Resmî ilan hakkımıza kararlılıkla sahip çıkacağız” ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ