USD
00,00
EUR
00,00
USD/EUR
1,000
ALTIN
0.000,00
BİST
0.000,00

ECZACILARDAN İLAÇ TEMİNİ UYARISI

İlaçlara yapılması planlanan zam öncesi yaşanan tedarik sıkıntısı, hem vatandaşları hem de eczane çalışanlarını zor durumda bırakıyor.

ECZACILARDAN İLAÇ TEMİNİ UYARISI

Batman Eczane Teknisyenleri Derneği Başkanı Mehmet Can Mikyas, son günlerde artan ilaç sıkıntısına dikkat çekerek hem vatandaşların hem de eczane çalışanlarının zor durumda kaldığını belirtti.

Mikyas, ilaçlara yapılması planlanan zam nedeniyle birçok ilaç firması ve ilaç deposunda ürün bulunamadığını, bu durumun halkın ilaca erişimini ciddi şekilde engellediğini söyledi.

a

Mikyas, "Biz eczane çalışanları olarak, ilaç temin edemediğimiz için hastalarımıza karşı zor durumda kalıyoruz. Her gün reçetesiyle gelen vatandaşlara ‘ilaç yok’ demek bizleri derinden üzmekte, mesleki olarak yıpratmaktadır." ifadelerini kullandı.

Yetkili kurumlara çağrıda bulunan Mikyas, hem halkın mağduriyet yaşamaması hem de eczane çalışanlarının üzerindeki baskının hafifletilmesi için acil çözüm üretilmesi gerektiğini vurguladı.

"Halk sağlığının korunması adına, ilacın bulunabilirliği ve erişilebilirliği en temel öncelik olmalıdır." diyen Mikyas, tüm ilgili kurumları sorumluluk almaya davet etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ