<div>Hoşer, özellikle çorbalar ve bitki çaylarının bu dönemde hem vücudu ısıtan hem de bağışıklığı destekleyen doğal koruyucular olduğunu belirtti.</div> <div><strong></strong> </div> <div>“C vitamini, çinko ve beta karoten bu dönemde öne çıkıyor. Portakal, mandalina, nar, havuç, brokoli ve yeşil yapraklı sebzeleri sofradan eksik etmemek gerekiyor” diyen Hoşer, grip mevsiminde öne çıkan bazı çorba ve bitki çayı önerilerini paylaştı.</div> <h3><strong>BAĞIŞIKLIK DOSTU ÇORBALAR:</strong></h3> <div>Mercimek-zerdeçallı çorba, brokoli-havuç çorbası, tavuk suyu sebze çorbası ve kabak-zencefilli çorba, vücudun direncini artıran en etkili tarifler arasında.</div> <h3><strong>DOĞAL KORUMA İÇİN BİTKİ ÇAYLARI:</strong></h3> <div>Zencefil-limon-bal çayı, ıhlamur ve kuşburnu çayı, adaçayı ve yeşil çayın hastalıklara karşı koruyucu etkileri olduğuna dikkat çekildi.</div> <div>Hoşer, güçlü bir bağışıklık için düzenli uyku, yeterli su tüketimi ve renkli beslenmenin önemine vurgu yaptı: “Bir kâse sıcak çorba ya da mis gibi bir bitki çayı yalnızca içimizi değil, bedenimizi de korur. Sonbahar, hastalıklara yenilme mevsimi değil; vücudu güçlendirme zamanıdır.”</div> <div></div> <div> </div>