USD
00,00
EUR
00,00
USD/EUR
1,000
ALTIN
0.000,00
BİST
0.000,00

METEOROLOJİDEN KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, ülkenin büyük bölümünde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu.

METEOROLOJİDEN KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Özellikle Kastamonu, Yozgat, Sivas ve Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde yağış ların yerel olarak kuvvetli olacağı belirtilirken, vatandaş lardan olası olumsuzluklara karşı tedbirli olmaları istendi.

meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre Türkiye genelinde parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava hâkim olacak.

Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Karadeniz'in iç bölgeleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Edirne, Kırklareli, Afyonkarahisar, Adıyaman ve Diyarbakır çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Meteoroloji, özellikle öğle saatlerinden sonra Orta Karadeniz'in iç kesimleri ile Kastamonu, Yozgat ve Sivas çevrelerinde görülecek yağışların yerel olarak kuvvetli olacağı uyarı sında bulundu.

Yetkililer, ani sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar ve kuvvetli rüzgâr gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

Hava sıcaklıklarının ise mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor. Ülkenin kuzeybatı kesimlerinde sıcaklıkların mevsim normallerinin 6 ila 8 derece üzerine çıkması beklenirken, diğer bölgelerde ise sıcaklıkların normallerin 2 ila 4 derece üzerinde olacağı öngörülüyor.

Rüzgârın genel olarak güney yönlerden hafif ve zaman zaman orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Advert
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ