USD
00,00
EUR
00,00
USD/EUR
1,000
ALTIN
0.000,00
BİST
0.000,00

İşte Batman’ın projeleri

İşte Batman’ın projeleri

2019 yılı ikinci dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Hulusi Şahin başkanlığında Valilik toplantı salonunda gerçekleştirildi. Vali Şahin’in açılış konuşmasıyla başlayan İl Koordinasyon Kurulu toplantısında; bir önceki döneme ait yatırım projeleri değerlendirilerek, Kurumlar arasında koordinasyonun sağlanması konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.

200 PROJE HAKKINDA DETAYLI BİLGİ VERDİ

Yatırımcı kuruluşların yatırım projeleri hakkında bilgi veren Vali Şahin, İlimizde 16 yatırımcı kuruluşa ait 200 adet proje bulunmaktadır, bu projelerin toplam tutarı 3 milyar 862 milyon 789 bin lira olup, 2019 yılı 2. dönem itibarıyla 1 milyar 788 milyon 511 bin lira harcamanın yapıldığı, 2019 yılı için ayrılan 431 milyon 683 bin lira ödenekten, 176 milyon 847 bin lira harcama yapılmıştır. Projelerin nakdi gerçekleşme oranın %32,52 fiziki gerçekleşme oranın ise % 36,22 olduğunu ifade etti.

Projelerin genel durumu hakkında bilgi veren Valimiz; 200 projeden 26’sının tamamlandığı, 114 projenin devam ettiği, 43 projenin ihale aşamasında olduğu ve 17 projenin ise fizibilite çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

EN ÇOK PROJE EĞİTİMDE

Projelerin sektörel dağılımı konusunda açıklamalarda bulunan Şahin, projelerin 29 tanesi Tarım , 24 tanesi ulaştırma, 5 tanesi madencilik, 36 tanesi enerji, 47 tanesi Eğitim , 17 tanesi sağlık, 7 tanesi yükseköğretim ve 35 tanesinin ise diğer kamu yatırımlarına ait olduğunu ifade etti. Konuşmanın ardından yatırımcı kuruluşların temsilcileri tek tek söz alarak yürüttükleri yatırım projeleri hakkında kurula bilgi sundular. Toplantının sonunda yatırım projelerin hayata geçirilmesinde emeği geçen tüm kamu kurum ve kuruluş temsilcilerine teşekkür eden Vali Hulusi Şahin, “Bu dönemde temel ilkemiz, tasarruf yapmak ve her dönemde olduğu gibi kamu harcamalarının etkin, etkili ve ekonomik kullanılmasıdır. Milletimizin kıt kaynaklarını en verimli bir şekilde kullanmalıyız. Dolayısıyla ihtiyaçları tespit edeceğiz ve bu ihtiyaçları öncelikler doğrultusunda karşılayacağız” diye konuştu. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ