SON DAKİKA
hava
Advert
Google News

KÜRESEL VİRÜS

Son Güncelleme :

2020-03-18 15:28:48

Sevgili dostlar

2020’nin başlarında bir yazı kaleme almıştım “2020 bize iyi gelmedi” diye.

O zamanlar doğal afetler ile ilgili kayıplarımız vardı

Bunlar doğal afet, ülkemizi ilgilendiren acı Ve hatırlamak istemediğimiz afetlerdi…

Ama bu Corona öyle bir şey değil bu bir evrensel çaresizlik ..

Ne olduğunu bilemediğimiz bir illet

Dünya korku ve panik içinde zira artık uzak bir ülke kalmadı her yer bir uçakla üç beş saat uzakta.

Yani dünya artık eskisi kadar büyük değil insan oğlu için yeterler imkanlar el versin bir tıkla ulaşım seyahat kolay.

Bu da Corona virüsünün kolayca dünyayı ele geçirmesini nümkün kılıyor .

Bu virüs kendini 14 gün gibi uzun bir süre gizleyebiliyor.

Bu hakikaten uzun bir süre ve virüsü takip etmek zor, zaman alıcı bu yüzden bu hastalığı taşıyanlar kolayca tespit edilemiyor.

Bu virüs öyle zeki bir virüs ki anı da şekil ve güç değiştirerek tespit aşamasında kendini gizliyor yapılan ilaçlara direnç göstererek ilaçları anını da etkisiz hale getiriyor.

Şeklini ve hatta gidişatını değiştiriyor yani çok değişken bir seri katil insan oğlu bu virüs karşısında ilk kez çaresiz kalıyor.

Özelikle yaşlıları hedef alan bu salgın 60 yaş üstü insanların anını da öldürebiliyor .

Belirtileri kuru öksürük, ateş ve nefes darlığı solunum yetmezliği yani direk  ciğerler yerleşiyor ve akciğerin nefes almasını engelliyor.

Genelde insanları boğuyor bir tür zatüre gibi, çok korkunç bir virüs dedim ya, çok zeki ve akılı bilim adamları her yönü denese de şu an çok çaresizler.

Bu virüsün kaynağı bile hala tespit edilemedi.

Hayvansal bir virüs çeşidi mi?

Yoksa bilim adamlarının geliştirdiği tehlikeli bir virüs mü kimse bilmiyor tek bilinen ilacı olmayan ölümcül salgın bir virüs olduğu.

Ortada bir sürü iddia var…

Bu virüs Çin’den yayılınca yarasa çorbası yapılan bir yarasanın asıl kaynak olduğu söylensene bazı iddialar da Amerika'yı işaret ediyor, yani ne olduğu hakkında kimsenin bir bilgisi yok.

Tek gerçek Corona’nın salgın yayılabilen insandan insana rahatça ve kolayca geçebilen insanları öldürebilen canlı bir virüs olduğu.

Aşısı yok, koruması yok, herkese bulaşabilir kim taşıyor kim taşımıyor kimse bilmiyor dedim ya kendini gizleyebilen bir virüs tek korunma yolu eve kapanıp beklemek başka da bir korunma yolu yok.

Bütün ülkeler aynı tedbirleri alıyor kendini bu virüse karşı izole  etmeye çalışsa da herkes her yerde vatandaşı olduğu için sıkıntı çekiyor izoleyi tam olarak yapamıyor yani dünya et ve tırnak gibi iç içe karışık ithalat ve ihracat keza öyle alınan tüm önlemler e kaşı yine de geliş gidişler zaruri olmak zorunda kalıyorlar.

Ülkemiz bu konuda diğer ülkelere çok iyi.

Vaka sayısı hali hazır 100 civarında ve 89 yaşında bir ölüm vakası var.

Şükür bunda alınan erken tedbirlerin de büyük bir önemi oldu.

Anadolu büyük etken ülkemizin müslüman bir ülke olması zira namaz için her beş vakit elimizi yüzümüzü ayağımızı yıkıyoruz bu da bizi bir çok virüsten uzak tutuyor.

Yani değerli dostlar Allah yolunda yürümek ne kadar önemli bir kez daha ortaya çıkıyor.

Müslüman olmasaydık Avrupa ve Çin’de ki gibi domuz kurbağa yarasa yani Allah'ın haram kıldığı her şeyi mecbur bizde yiyecektik ve  Allah bilir hangi hastalıklara yakalanacaktık.

Çok şükür Müslümanız ve bu tarz yiyecek ve içeceklerden muhafız .

Konumuza dönecek okursak evet ülkemiz sağlığımız için bir sürü yasağı ve tedbiri hayata geçirdi bütün toplanma amaçlı yerleri kapandı, adaletli davrandı hem kafeyi hem camiyi hem taziye evini kapattı, önemli olanın insan sağlığı olduğunu bu şekilde ortaya adil bir şekilde koydu.

Ülkemiz ‘Önce İnsan’ dedi…

Yani kapatılan yerlerin kiraları ödemeleri zararları mutlak olacak ama peş peşe gelen kararnameler ile bu zarar ziyanın telafisi olabileceğini düşünüyorum zira ülkemiz büyüklüğünü her yerde göstermeye devam ediyor bu işin de altından kalkacağına eminim.

Birlik beraberlik bu günlerde şart, devletimiz bu konuda hassas ve net ve açık gizli saklı bir şey yok “virüs var” diyor dünyaya yayılıyor bize de gelecek dendi ve geldi beklenen bir gerçekleşti.

Ya dünya eskisi kadar büyük değil artık, dünyanın bir çok ülkesinde vatandaşımız var ve gidiş ve gelişler oluyor.

Etrafta bir sürü kara haber telalı var, sosyal medya üzerinden bir sürü yalan haber yapıp halk içinde korku ve paniğe yol açmak ve bundan istifade etmek isteyen bu ahlaksız kişiliksiz insanlar bizi isyana ve ülkemizi itibarsızlaştırma gayretindeler!!!

Bu ahmaklar bilsinler ki karşılarında eski insanlar eski devlet anlayışı yok artık.

Ülkemiz sağ duyulu yönetimi halkı ile bu gibi fırsatçılara kulak asmaz asmamalı.

Bir süre maalesef hobi ve dostlarımızdan uzak kalacağız zira buna mecburuz evde vakit geçirmek sıkıcı olabilir yapılacak işler mutlaka vardır bir süre o kara yönelip vakit geçirmek ailemizle sohbet etmek iyi gelecektir bize.

Sabır herkese lazım hele şu zor günlerde.

Sevgili dostlar…

İlgili bakanlardan resmî bir talimat gelmedikçe kimse kendi kendine fetva verip çıkıp toplanıp gezip dolaşmasın durum ortada tehlike büyük, herkes bu yasaklara uymak zorunda hem kendi için hem çevredirler insanların sağlığı için.

Sağlıklı günlerin üzerimizde eksik olmaması dileği ile Allah yar Ve yardımcımız olsun .

Hoşça kalın

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

DİĞER YAZILARI