SON DAKİKA
hava
Advert
Google News

EY GENÇLİK VE BÜYÜKLER!

Son Güncelleme :

2020-05-28 13:56:56

Sevgili dostlar

Bir zaman sarmalı düşünelim, bir örnekle; herkes benim gibi bir zaman gençti.

Bizde büyüklerin bizi anlamadıklarını düşünürdük…

Zaten onlarda bizi anlamazdı hatalarımıza da “delikanlı” derlerdi, “olabilir” diyerek pas geçerlerdi.

Baktılar baş edemiyorlar hemen evlendirir başı bağlanırdı gençlerin bu sefer hata yapamazsınız çünkü evli barklı derler gençlik unutulur giderdi.

Gençlik gibisi yok aslında, hangi asırda de olursanız  olun fark etmez her asrın  kendine göre bir güzelliği vardır ben buna inanırım.

Hayatı yaşamak için genç olmak gerekli.

“Gençliğin kıymetini  bilin ey gençlik” demeden geçemeyeceğim.

Gençlerin en kızdığı şey herkesin onlara olan bakış açısı; mesela onlarla sohbete büyükler “genelde  bizim zamanınızda öyle şeyler yoktu” diyerek söze başlarlar  işte gençlerin en anlamadıkları şey neden her kesin  zaman yolculuğunda onları eskiye taşımaya çalışıyor?

Zaten anlat anlat o anı yaşayamazlar ama biz büyükler bu huyumuzdan vazgeçmeyiz gençler kızınca da  “zamane  gençleri ne olacak” deriz bizde  küseriz.

Aslında zamane gençleri olmasa hayat durur evet evet durur onların yenilikçi yaklaşımları sayesinde ilerleme kat eder  hayat, gençler insanlığın ışığıdır  güneşidir aslın da.

Gençlerin çoğunu  biz aptallaştırırız aslın da onları  kendinize benzetmeye çalışırız yollarında devleşir ve yollarını tıkarız, bu bizim yaptığımız en büyük yanlış böylelikle çoğu genç kendi hayatını yaşamadığı için geriler ve aptallaşır hayattan kopar bunu şöyle tarif edersek bir radyonun sesini kısmak gibi kendi kulağımıza göre ses ayarı veririz ve radyonun bütün enerjisini kısar bastırırız işte gençlere de yaptığımız  tam da bu!

Gençlerin yolunu kesmek !!

Gençlerin çoğu çocukken yeteneklerini ortaya koyarlar aslında, kimisi  resim çizer kimi iyi şarkı söyler kimi yaratıcıdır kimi cimri kimi eli boş kimi gizemli kimi konuşkan kimi araştırmacı kimi sinsi kimi yazar say say bitmez bu yetenekler…

Ama aileler ne yapar bütün bunları görmezden gelir.

İyi bir ressam çocuğu değiştirip mühendis yaparak isterler.

Ses yeteneği olan  mimar yapmak isterler bu da çocukların ileriki yaşamında kişilik bozukluğuna kadar yol açar.

Avrupa neden bizden önde biliyor musunuz, çünkü beş yaşında çocuğu bir teste alır öğretmen ve aileyi çağırır çocuğun neye meyilli olduğunu anlatır ve bu yönde çocuğun yetişmesi konusunda uyarır.

Resim becerisi varsa ressam sesi güzelse şarkıcı, meraklı ise bilim adamı, eğer ki aile bu yönde değilse çocuk aileden alınır devlet tarafından yetiştirilir işte bu yüzden Avrupa daha bir rahat yaşam sürüyor. Herkes çoğunlukla istediği sevdiği mesleği yapıyor ve başarıyor ..

Ülkesini de o alan da başarıya sürüklüyor bizdeki gibi aradıkları doktor mühendis değil böyle bir baskı asla yok, bizde bu konuda baskıcı bir tutumumuz var bu da çocuklarımızın  hayatını olumsuz etkiliyor maalesef ..

Bir genç üniversiteye gidip madenci olacaksa hemen ne işin  var yerin beşyüz metre altında kömür mü çıkaracaksın olmaz sen bilgisayar mühendisi ol rahat edersin kazancı da çokgen keyfim gel ama bir bakıyorsunuz sizin gibi bir milyon kişi düşünmüş ve bu çocuklar okulu bittiyse ve işsiz kalıyor bunun sebebi bizleriz  gençlerimizin yolunu kesiyoruz.

Biz karpuz gibi yaşıyoruz o kabak  olamaz olur efendim olur bırakın kabak olsun ana bir işe yarasın karpuz olmuş ama kabak  kalmış kabak la karpuz arası bu mu istediğiniz bu olmamalı!

Gençleri anlayın ve rahat bırakın onlarda da bir beyin var her halde düşünebiliyorlar hata sizi sizden  çok düşünüyorlar merak etmeyin armut dibine düşer en sonun da.

heler kolay  kolay yanlış yapmaz siz etrafınıza muhitinize  bakın kişinin doğduğu ev ve çevresi önemli onu düzeltebilirseniz düzeltin ağaç yaşken tabi dinini ailesini öğretin geleneğinizi öğretin kısacası kırmızı çizginizi çizin ve dikkatli olması  gereken yerleri işaret edin ama baskı yapmayın.

Gençlere sadece tecrübelerinizi bilginizi aktarın kendinize benzetmeyin bu  onun için iyi olmaz zira beş parmak aynı vücutta olsa da hem şekilleri farklı hem görevleri bunu unutmayın.

İnsanın içinde ne varsa bunu yaşamaktansa vazgeçmez eğer ki dini eğitimi varsa Allah  korkusu da peşinden gelir kimse engel olamaz bu sadece küçük bir örnek.

Su akar yolunu bulur…

Hepimiz öyle yapmadık mı baskı yaparsanız yasaklar bazen her şeyden daha tatlıdır ve fırsat bulundukça denenir.

Ey gençlik!

Geleceğimiz size emanettir

Doğru bildiğinizi yapın, bilmediğinizi bize sorun ama burnu uzun dikine asla gitmeyin burnu üz biziz sürünür.

Bu da benim size tavsiyem

Hoşça kalın

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

DİĞER YAZILARI