SON DAKİKA
hava
Advert
Google News

TORPİL İDDİALARI

Son Güncelleme :

2020-07-10 09:38:10

İnanın memlekette illaki bazı düzen bozucular olacaktır.

İnsanların ekmeği ile oynayan, işlerine müdahale eden kişiler yüzünden öyle bir hale geldik ki, artık parasız iş dönmemeye başladı.

İçinde bulunduğumuz dönem öyle bir hal almış ki, dayısı ve parası olan el üstünde tutulur, iş verilir, yâda işe alınır. Gittiği bütün kapılar ona sonuna kadar açılır, ayakta karşılanır. Belki de bilgi ve birikiminden yoksun olmasına rağmen, ömür boyu elde edemeyeceği kademeyi bir anda yakalar. İse alanda, alınan da kul hakkı yediklerinden habersiz, güllük gülistanlık içinde hayatlarına devam etmektedirler. Ama dayısı ve parası olmayanı bırakın kapıda karşılanmayı, yüzlerine bakıp kendilerine hoş geldin deme zahmetine bile katlanmıyorlar. Âdeta senin paran ve dayın yoksa istersen bütün sınavlardan 100 al sözlü sınavlarında bütün sorulara doğru cevap ver kimin uğrunda;

İşin ehline verilmediği, güçlü adamların arkasında olanların kazandığı bir dönemdeyiz.

“Bizden olsun çamurdan olsun” mantığı ile hem iş ehline verilmiyor, hem de ehil olanlar adam veya para bulamadı işini bulamıyor…

Soruyorum?

 Vicdan sahibi olan insanların vicdanına sığar mı?

Yüce Allah Kuran-ı kerimde şöyle buyurmaktadır:  “Allah size emanetleri ehline vermenizi ve insanlar arasında hükmettiğiniz zaman adaletle hükmetmenizi emreder. Allah size ne güzel öğüt verir. Allah işitir ve görür…” Nisa süresi 58.ayet.

Dayı ve parası olmayanın bu dünyada yaşama hakkı yok mu?

İstediklerini elde etmenin yolu sadece bu iki özelliğe sahip olmaktan mı geçiyor?

Hani adalet?

Hani insan hakları?

Hani nerede eşitlik?

Dayısı ve parası olan nasıl bir işe girmeyi dört gözle bekliyorsa, dayısı ve parası olmayan biride aynı şekilde işe girmeye can atıyor.

Bunu göz ardı etmek nankörlüktür.

Aslına bakarsanız kişi hak ettiği yere hakkıyla gelirse orada faydalı olma ihtimali yüksektir, çünkü o zaman iş ehline verilmiştir. Çevremize bakıyoruz eleman arayanların çoğu referans istiyor, bu ne demek?

Belki o kişi sahipsizdir kimsesi yok bu memlekette tek başına kalıyor, nereden referans bulur sana? Alırsın onu sınava tabii tutarsın, sözlü sınavı yaparsın, diksiyonunu ölçersin, işini yapabileceğine inanıyorsan onu alır işe başlatırsın. Referansı olup olmaması çok önemli değil.

Ebu Hureyre Radıyallahu anh’den rivayet edildiğine göre peygamberimiz(sav) şöyle buyurmaktadır: “İş ehil olmayana verilince kıyameti bekle..”

Buradan işi ehil olmayana verenlere sesleniyorum:  “Dayı, para ve referansı bir kenara bırakında o işe alacağınız kişinin bilgi birikimi, dürüstlük ve kafa yapısına bakın, çünkü siz belki o kişinin dayısını bir daha göremeyeceksiniz, belli bir zaman sonra para da biter, geriye kim kalır işe aldığınız kişi onun size kazandırdıkları yâda kaybettirdikleri önemlidir.”

Allah’a emanet olun.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

DİĞER YAZILARI