SON DAKİKA
hava
Advert
Google News

LÜTFEN BU KORONA BELASINA İNANIN

Son Güncelleme :

2020-08-02 12:28:07

Merhaba değerli Batman Gazetesi okurları, öncelikle Tüm Batmanlıların Kurban Bayramlarını canı gönülden kutlar sağlık ve huzurlu günler geçirmeleri temennisiyle yazıma başlamak istiyorum.

Son 5 aydır Tüm Dünyayı etkisi altına alan Korona virüs ne yazık ki insanlığı tehdit etmeye ve can almaya devam ediyor. Korona virüs Avrupa’da başladı ve Türkiye ye giriş yaparak şehir, il, ilçe, köy ve mezralara her yere dağıldı. Batman’da bir vakayla başlayan korona virüs ne yazık ki şu an binlere ulaştı. Bir ölümle başladı, şu an 90 ile 100 ‘ün üzerinde hayatını kaybeden insanımız var. Allahtan hepsine Rahmet diliyorum.

Ama şurada  bir gerçek yatıyor maalesef   insanlar yetkililerin söylediği kurallara çoğu uymuyor . İnsanlar duyarlı olup kurallara uysaydı belki de bu belayı az sayıyla atlatırdık, ama insanlar Maske, hijyen ve sosyal mesafe denilen üç kurala uymadı ve uymamaya devam ediyor. Birçok vatandaş bu hastalığı ya ciddiye almıyor ya da inanmıyor. Yoksa bu kadar vaka  kısa sürede artmazdı. Bakın değerli Batmanlılar ister inanın ister inanmayın Hastaneler bu vakalar yüzünden doldu taştı. Hasta hanelerde yer yok insanlar evlerinde tedavi olmak zorunda kalıyor. Çoğu insan doluluk nedeniyle yurtlarda karantina altında sayı o kadar çok ki altık insanlar şehir dışına tedavi olmaları için gönderiliyor. Durum yani çok kötü ve bunun önüne geçmek siz değerli Batmanlıların elinde üç kurala uyarsanız bu belayı kısa sürede atlatırız. .

Yok, bana bir şey olmaz ben her yere kuralsız girerim derseniz en büyük zararı önce ailenize sonra yakınlarınıza ardından çevre ye verirsiniz.

Onun için en kısa sürede normal hayatımıza devam etmek için Bir Maske, iki sosyal mesafe üç hijyen kurallarına uymamız gerekir. 

En önemlisi kişiler evde, çarşıda, kahvede ve ya kafeteryada kısacası her hangi bir yerde sohbet ederken en az arlarında bir metre mesafe ve yüz yüze konuşmaması gerekir en önemlisi maskeleri olması gerekir. Bu arada iş yeri sahiplerinin de dikkat etmesi gerekir bu salgın süresince gelen müşterileri sırayla ve sık olmamakla birlikte içeriye alması gerekir hem kendini koruması açısından hem de müşterilerin mesafesini koruması açısından gerçekten zor bir süreçten geçiyoruz ve işçisi, esnafı, memuru ve tüm Batmanlıların bu konuda elini taşın altına koyması gerekir. Allah’ın izniyle Batman bu illetten el birliği kurtulacak.

Kimi diyor ki sokağa çıkma neden yapılmıyor yapılıyor bu kez ekonomide ciddi anlamda sıkıntılar yaşanmakta bu da çözüm değil en iyi çözüm insanlar dikkat edecek.

Özellikle aramızda binlerce korona virüs taşıyıcısı var en büyük tehlike orada ve ne yazık ki halen aramızda dolaşıyorlar bunlara dikkat edilmesi gerekir çünkü her geçen gün vaka sayısının artması bu nedenle yaşanmakta.

Hele Bayram bitti ve Bayramda birçok vatandaş kurallara uymayıp Bir birlerinin evlerine gidip Bayramlaştı.

Bu Bayramlaşma sırasında birçoğumuz yine kurallara uymayıp Bayramı eski üslülerle kutladık,  zaten korona vakası çoktu birde Bayramla beraber içinden çıkılamaz bir hale gelecek umarım yanılıyorum.

Değeli Batman halkı sizden ricam eski hayatınızda tekrardan gelmek istiyorsanız yetkililerin söylediği üç kurala uyacaksınız aksi taktirde ölümler artacak ve içinden çıkılamaz hale gelecek.

Hep birlikte el ele verip kurallara uyup tekrar eski yaşama dönme hepimizin elinde, el birliği ile kuraklara uyup bu illeti ilimizden ve ülkemizden atmamız için kuralları harfiyen yerine getirelim .Sevdiklerimiz ve ailelerimizle hep beraber olacağımız bayramlara ulaşmamamız temennisiyle Allah tüm İnsanlığın yar ve yardımcısı olsun .

İnşallah en kısa sürede bu belanın aşısı bulunur ve insanlar ölümle burun buruna gelmez ve insanlık normal hayata döner.

HOŞÇA KALIN.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

DİĞER YAZILARI