SON DAKİKA
hava
Advert
Google News

BÖYLE İMAMLIK OLUR MU?

Son Güncelleme :

2020-08-06 14:26:46

Bu gençlerimiz, çocuklarımız kimleri örnek alıp İslam dinine dört elle sarılacak, İslam dininin son ve hak din olduğunu kimden öğrenip tüm dünyaya haykıracak, İslam dini bu günlere kolay gelmedi ki kolaylığa kaçıyorsunuz.

Yol yakınken iş işten geçmeden bu tertemiz İslam dinini peygamberimizin (s.a.v) anlattığı gibi anlatalım ve yaşayalım. Özelikle bir çok cami cemaatinin sıklıkla şikayetçi oldukları konu imamların sabah namazına gelmeyişidir. Beş vakit namazın cemaatle kılınmasının önemini peygamberimiz (s.a.v) hadislerinde belirtmiştir, sabah namazına gitmeyip cemaatini yalnız bırakan imamlar, bu hadisleri anlatabilirler mi?

Hayır anlatamazlar, çünkü; anlattıkları anda ben kendim cevabını veririm. “Hocam madem bu kadar sevabı var siz niye gelmiyorsunuz, siz bu konuda muaf mısınız?” derim.

Peygamberimiz(s.a.v) bir hadisinde şöyle buyurmaktadır: “İnsanlar sabah namazı ile yatsı namazındaki fazilet ve sevabı bilselerdi, emekleyerek bile olsa mutlaka camiye, cemaate gelirlerdi.’’ (Buhari)

Şimdi bu yukarıda anlatılan hadisi sabah namazına gitmeyen bir imam nasıl anlatır. Lütfen değerli imamlar, sizler peygamberlerin varisleri, insanların önderleri yol gösterenlerisiniz. Sizler cemaatin aynasınız. İnsanların sadece sizin anlattıklarınıza değil, İslami ahlak ve duruşunuza bakaraktan yola gelmelidirler.

Bu üç günlük dünya iyi yada kötü, aç yada tok, işsiz yada işli, sıkıntılı yada huzurlu geçecek ama gel gör ki hepimizin tek tek hesap vereceğimiz bir gün var o gün çetin bir gündür. Allah’a hesap vermeye hazır olalım. Allah size soracak ben bu ilmi sana verdim. Sana verdiğim bu ilimle kaç kişiyi aydınlattın.

Ya da İslam dini senin sayende ne kadar güçlendi siz ne cevap vereceksiniz? Ben camileri sık sık ziyaret eden biri olarak, bir çok camide bir ayet bir hadis duymaya hasret kalıyoruz. Bu sahip olduğunuz bilgi hazinenizi ne zaman boşaltacaksınız? Daha zamanı mı var? Hayatı bir ayet ve bir hadisle değişen insanlar yok mu zannediyorsunuz? Peygamberimiz (s.a.v) bir kişiydi İslamı yaymada bütün dünya ile mücadele ediyordu. Siz küçük bir mahalleye tebliğ yapamıyor musunuz?

Peygamberimiz(s.a.v) başka bir hadisinde şöyle buyurmaktadır: “Yatsı namazını cemaatle kılan kimse, gece yarısına kadar namaz kılmış gibidir. Sabah namazını cemaatle kılan kimse bütün gece namaz kılmış gibi sevap vardır.’’ (Müslim mesacid 260)

İnşallah bundan sonra sabah namazına gitmeyen imamlar yukarıda yazdığım hadisleri göğüslerini gere gere anlatırlar ve de bu sabah namazının faziletinden kendileri de yararlanır. Bir imam. isim vermeyeceğim kendini müftülüğe şikayet etmiş, “beni gelin denetleyin, sabah namazına gidiyor muyum, gitmiyor muyum” diye. bu sizin için tetikleyici bir etken olabilir Allah’a emanet olun…

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

DİĞER YAZILARI