SON DAKİKA
hava
Advert
Google News

SAYGI VE SEVGİNİN GÜCÜ!

Son Güncelleme :

2020-08-19 11:32:00

Sevgili dostlar 

Saygı ve sevgi her doğudan önemlidir

Büyüklere saygı ve sevgi içinde olmalıyız

Anne ve babaya da saygı ve sevgi içinde olmalıyız

Yasalara kuralara saygı ve sevgi içinde olmalıyız 

İnsana saygı ve sevgi içinde olmalıyız 

Çünkü biz insanız! ..

Bir çiftçi ekip biçtiği toprağını nadasa bırakmasa her sene anız yakıp ekse yani tarlasına saygılı ve ürününe sevgi içinde olmasa o tarlanın berrketi kaçar ne ekerse eksin verim alamaz.

Çünkü tarlasını dinlendirmedi havalandırmadı toprağın içindeki kurdu böceği fareyi, asıl gübreyi anız ile yaktı kül etti. 

Toprağı öldürdü...

Hayvancılıkta da öyledir. 

Bir ineğe bir isim verip çağrıldığında, sevildiğinde ineğin sütünün bir ile iki kilo ekstradan artış olduğu bilimsel olarak kanıtlanmıştır, bunu bilen çoğu besici ineklerine keçilerine isim takmıştır hatta köpeğe bile isim vermiştir...

Saygı ve sevginin yeri ve zamanı yoktur her daim uygulanması gereken bir kuraldır.

İnsanlar arasında sevgi ve saygı bitti mi, ilişkilrr kopar karı koca boşanır arkadaşlıklar dostluklar biter.

Bir insan babasına veya annesinin sevgisini yitirdi mi iflah olmaz, çünkü anne ve babanın evlat üzerinde hakkı çoktur. 

Baba yedirip içimiş anne sütünü vermiş beslemiş büyütmüş en önemlisi dünyaya getirmiş demek ki büyük bir sevgi ve saygıyı hak ediyor anne ve babalar.

Herkesi hayata yetiştiren bir öğretmeni veya ustası olmuştor bir öğretmen asla unutulamaz ve büyük bir saygıyı hak eder, aynı şekilde bir çırağan ustası da büyük bir sevgi ve saygıyı hak eder bu tartışılmaz.

İnsan  en büyük hatayı “ben oldum-yaptım” duygusu ile yaşar.

Bu duyguya kapıldığı an sevgi ve saygı ortadan kalkar, kendisi sevgi ve saygı bekler ama kimseden bu sevgi ve saygıyı bulamaz çünkü sevgi ve saygı gösterişle ukalalıkla değil hayat felsefeniz ve insana bakış açısıyla alakalıdır.

Mantık ve felsefesi olmayan kişiler genelde bencil yaklaşımlar sergiler onlar için kendi düşüncelerinden başka gerçek yoktur herşeyi bilen bir görüntüleri olsada cahilin ta kendileridir! 

Çok bilirler çok konuşurlar çok karışırlar.

Mantık ve felsefe eğitimi almış kişiler her şeye atılmaz her şeyden konuşmaz, her fikre saygı gösterirler.

Aksisi ispatlanana kadar söylenen şey doğrudur bu felsefe ve mantığım temel düşüncesidir .

Büyük bilginler ve alimlerin tümü mantık ve felsefe eğitimi almış insanlardır onlar için her cümlenin her fikrin bir önemi vardır, mutlaka notlarını alırlar araştırırlar, gerçeklik varsa o fikre saygılı olurlar ve her yerde anlatırlar.

Bu bilge insanların en büyük özeliği sevgi ve saygıdır! 

Kimseyi küçümsemezler, yanlış olan bir düşünce varsa sakin ve sessizce çağırır ve doğrusunu anlatırlar.

Saygı ve sevgi oldu mu, adalet kendiliğinden rayına oturur.

Vakti ile hazreti Ömer Kudüs’e gider ve namını duyduğu bir kilisenin içine girer onu bir yaşlı papaz karşılar buyur der ya ömer hazreti ömer bu kilisenin namını dudum görmek istedim der ve içeriyi dolaşır her yer de çini resimler sanatkarların izleri ayıp çizmiş işlemişler ..

Papaza döner derki dedikleri kadar varmış bayağı usta eli değmiş ve emek harcanmış papaz ey ömer senin adaletini de biz duyduk der ve önünde eğilir seni bu gün misafir imiz olmanı istiyoruz hazreti Ömer olmaz der gidecem namaz vakti abdest alıp namaz kolacam daha papaz burda kıl namazı burası da allahın evi sayılır der hazreti Ömer döner ve doğru burası da allahın evi sayılır Allah'a ibadet ediyorsun ama ben camii de kılmayı tercih ederim papaz ısrar edince hz ömer papaz efendi ben burda namaz kılarsam gün gelir bu kilisen cami ye çevrilir ve bunca yapmış olduğunuz bu bina ve emeğe yazık olur o yüzden camii de kılmak istiyorum hz Ömer'in bu adaleti papazı bir daha şok eder ve üstündeki giysiyi çıkarır ve şahadet getirir müslüman olur ..

Hz. Ömer'in yanımdakiler biz burayı yıkmaya gelmiştik ya Ömer hiç kimse ölmeden kılıncımızı bile çekmeden herkes müslüman oldu bu nasıl olabilir Hz ömer şöyle der “kalplerinde bu mabedi yıkamasaydım yüz kere burayı yıksanız tümü bir kere daha bize kızdıkları için yeniden yaparlardı ama kalplerinde müslüman oldukları için artık mabedin bir önemi kalmadı onlar için”

Yani sevgi ve saygı her zaman en paslı kilidi açar.

Allahın sevgisi bereketi rahmeti her zaman üstümüzde olsun diyelim ve sözümüze noktayı koyalım .,

Sürç-ü lisan ettiysek af ola 

Hoşçakalın sevgili okurlar ..

 

 

 

 

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

DİĞER YAZILARI