SON DAKİKA
hava
Advert
Google News

YARIM ASIRDIR BU ŞEHRE HİZMET VEREN GAZETE

Son Güncelleme :

2020-08-25 12:22:33

Merhaba Batman Gazetesi okurları Bugün Batman'ın en eski, en kaliteli, en iddialı ve yarım asırdan fazladır bu kente hizmet veren Batman Gazetesin, yazmak istedim. Bugüne kadar yapmış olduğu objektif ve kaliteli gazetecilikle siz değerli okurun taktirini topladı. Batman’da sorunları yazdı, bir çok yatırıma ve projeye sebep oldu, şehrin büyümesine tanıklık etti bu gazete.Batman Gazetesi bu kentle özdeşleşmiş bir yayın organıdır, yarım asırdan fazladır siz değerli okurlara hizmet vermekte, asla yayın çizgisinden ödün vermeyen Batman Gazetesi hiçbir zaman yayın akışından sapmadı. Günlük haber akışıyla siz değerli okurların gözü, kulağı, sesi olan Batman Gazetesi ekip olarak 7/24 saat okurlarına sıcağı sıcağına haber yetiştiriyor. Asayiş, ekonomik haberleri, sosyal kültürel haber akışı ve spor haberleri yanı sıra birçok sıcak haber akışıyla okurların yanında yer alıyor “Batman Gazetesi iyi ki varsın” Batman Gazetesi 1963’ten beri bu kente hizmet vermenin haklı gururunu yaşıyor. 

Gazetecilik hem zevkli bir o kadarda yorucu bir meslek. Tüm gelişmeleri yakından takip eden ve gelen bilgileri derleyip toparlayan Yazı İşleri Müdürlüğü, sosyal medya işletmeni, , sahadaki muhabirler ama en meşhuru Şehmus Ustabaşı nam-ı değer Acar Muhabir…Yıllarını bu işe vermiş bir muhabir, gece gündüz haberden habere koşuyor asla masa başı habercilik yapmadı aksine hep sahada haberden habere koştu.Neden?Siz değerli okurların gözü, kulağı ve sesi olmak için memlekette olan biteni sıcağı sıcağına sizlere aktarmak için. Yıllardır yerel gazeteler, ulusal televizyon, gazete ve haber ajansların birçoğunda çalışarak geniş yelpazeli bir habercilik imza attığı  medya kuruluşlarının en fazla emek sarf ettiği gazete yine Batman Gazetesi oldu. Çünkü kentin en eski ve ilk gazetesi olma özelliğine sahip olan Batman Gazetesi, yaptığı başarılı habercilikle siz değerli Batman gazetesi okurlarının hizmetinde.Demin de söyledim gerçekten gazetecilik zor meslek hele bu bölgede daha da zor sadece fotoğraf makinesini ve kamerayı sırtında taşımakla tek iş bitmiyor her gün okuyucunun ilgisini çekecek haber bulmak gerekir. Bu konuda Acar muhabir Şehmus Ustabaşı, en iyiler arasında her gün geniş haber yelpazesiyle geniş haber istihbaratıyla haberden habere koşuyor eften püften haberlerle uğraşmayan Ustabaşı her türlü haberlerle Batman okurlarına haber ulaştırıyor. Değerli Batman Gazetesi okurları siz belki o haberleri bir çırpıda okuyorsunuz ama  sahada çalışan Ustabaşı ve diğer gazeteciler çok zor şartlarda ve belki de saatlerce o gazetenin sayfalarında okuduğunuz haberleri yapmak için canla-başla çalışmaktadırlar. Bir kaza, bir kavga ve buna benzer olaylara giderken bazen sahada çalışan gazeteciler haber olabiliyor. Bazen sahada çalışan gazeteciler  habere giderken Vatandaş kendi derdini unutup hıncını bazen  gazetecilerden çıkarabiliyor. Şahsen ben birçok kez bu tür konulara şahit olmuşum, bir kavgayı haberleştirmek için olay yerine giden gazeteciler çoğu zaman kavga edenler birbirinden vazgeçip gazetecilere saldırdıkları olmuştur. Kaza haberine gidiyorlar bu kez kaza geçirenler gazetecilere saldırıyorlar.  Esnafın haberini yaparken “niye bizi çekiyorsunuz, bizi çekmeyin, bizden bahsetmeyin ama işlerin kötü olduğunu devletin esnafa sahip çıkmadığını yazın” diyebiliyorlar.  Bazen gazeteciler  semt pazarına giderler orada sebze meyve fiyatlarıyla ilgili haber yapmak için tezgâhın başındaki esnaftan bilgileri aldıktan sonra sıra fotoğrafa  geldiğinde esnaf nereye saklanıyor biliyor musunuz? Başında bulunduğu tezgâhın altında nedeni ise sırf fotoğraf karesine girmesin diye, bu tür ilginç olaylara çoğu zaman Gazeteciler şahit oluyor. Gerçekten bu bölgede Gazetecilik yapmak çok zor her hangi önemli bir haberde yetkililerden bilgi alamıyorsunuz alamadığınız gibi haber olan kişiden de bilgi alamıyorsunuz.  HOŞÇA KALIN. 

 

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

DİĞER YAZILARI