SON DAKİKA
hava
Advert
Google News

DÜNYA İNTİHAR DEĞİL, İMTİHAN…

Son Güncelleme :

2018-05-06 19:21:59

İntihar; sayılı günlerin yaşandığı hayatımıza istediğimiz gibi yön verebilecek imkâna sahip olabileceğimiz sonlu bir dünya hayatından hayatımıza istediğimiz gibi, yön veremediğimiz eli kolu bağlı bir şekilde yüce Allahın affını beklemekten başka bir çaremizin olmadığı ızdırap içinde geçen ahret hayatına kavuşmaktır. allahın bize verdiği bu canın üzerimizde hakları vardır. Bu hakları hakkıyla yerine getirmemiz lazım. Dünya hayatımızdaki bütün sıkıntılar, acılar içinden çıkılamaz dediğimiz bütün haller gelip geçicidir.

Yüce Allah kuranı kerimde şöyle buyurmaktadır:’’kendinizi kendi elinizle tehlikeye atmayınız” Bakara süresi.

İntihara teşebbüs etmek yâda intihar etmek kurtuluş reçetemiz olmamalıdır. Dünya hayatı her ne pahasına olursa olsun yaşamaya değerdir. Yüce Allah bizi yaratırken bize bir cüzi irade verdi ve o iradeyle bizim doğruyu yanlıştan, helâlı haramdan günahı sevaptan, ayırt etmemizi sağladı ve bu doğrultuda bizi serbest bıraktı. Şayet biz Allah(c.c.) ve peygamberimiz(s.a.v)’in emrettiğini yapsak yasak ettiklerini terk etsek hem dünya hayatında huzur ve mutluluk hem de ahret hayatında kurtuluşa ereriz. Ayağımıza yorganımıza göre uzatalım. Boyumuzu aşan altından kalkamayacağımız yüklerin altına girmeyelim.1 lira kazanıyorsak 2 lira harcamayalım. İsraf etmeyelim sahip olduğumuz her şeyin gerçek bir sahibinin olduğunu bilelim.

Peygamberimiz(s.a.v) şöyle buyurmaktadır:’’yedi helak edici günahtan uzak durun:1-Allah’a ortak koşmak 2-bir cana kıymak 3-yetim malı yemek 4-savaştan kaçmak 5-iffetli hiçbir şeyden habersiz mümin kadına zina iftirası atmak 6-faiz yemek 7-sihir yapmak

Biz insanoğlu dünyada hep para mal mülk ve büyük servetleri kazanmak için çalışırız. Peki, ahretimizi kazanmak içinde o kadar çalışıyor muyuz? Yok, neden? Çünkü orda para yok son söz olarak intihar etmekle hem dünya hem de ahretimizi kaybederiz. allah muhafaza bir anlık şeytanın oyunlarına gelmeyelim. allaha emanet olun.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

DİĞER YAZILARI