SON DAKİKA
hava
Advert
Google News

BATMAN’IN AYDINLIK YÜZÜ

Son Güncelleme :

2020-12-24 10:08:27

Sevgili dostlar 

Yeterince iyi bakarsak Batmanda Batman için gecesini gündüzüne kalanları da görürüz...

Hastane acili 

112 ambulans ekibi 

Belediye temizlik ekibi 

Emniyet güçleri

Bekçiler

Ve bir sürü iş kolunda çalışan emekçiler, fırıncılar, gıda tedarikçileri.

 Ve bu insanların tümü biz bizi sabaha kadar bekler kollar ve üretir. 

Bizde mışıl mışıl gönül rahatlığı ile uyur ve gözümüz arkada kalmaz. 

Bu insanlarında evli barklı olduklarını düşünürsek Batman için yaptıkları hizmet ve fedakarlık takdire şayandır. 

Belediyeden başlarsak konuşmaya dikkat ederseniz sabaha kadar çalışan temizlik ekibinin sesini duyarsınız. 

O Cadde bu sokak derken Batmanın cadde ve sokakları sabah uyandığımızda pırıl pırıl çöpler toplanmış temizlik bitmiş görürüz.

Bu isimsiz kahramanları bir çoğumuz tanımaýız bile, onlarda bizi tanımaz ama işlerini her zaman en güzel şekilde icra eder ve onlara verilen ücreti hayalinden hak eden isimsiz kahramanlar benim için müteşekkirim...

Hele herkes evine otururken fırsat bu fırsat deyip cadde ve sokakları sabunlu su ile yıkayıp dezenfekte etmeleri belediye başkanı ve ekibine bir alkış ve teşekkür etmekte ayrıca boynumuzun borcu. 

Zira Pandemi döneminde kimi duyarsız kişiler hastalıklı maskelerini yerlere atmakla kalmamış yere tükürmekten de geri kalmamışlardı, bir de son zamanlarda Batman sokaklarında artan sokak hayvanları kedi ve ķöpeklerin pislikleri de bu operasyonla temizlenmiş oldu ve cadde ve sokaklar daha temiz ve güvenli bir hale getirildi belediye ve itfaiye ekipleri tarafından.

Yeni emniyet müdürünün gelmesi ile adeta kabuk değiştiren emniyet güçleri adeta hazır kıta halinde, her olaya añında müdahale ederek halkın can ve mal varlığını koruyarak Batmanda güven tazelemekte.

Şehrin her köşesinde ķurulan mobese kameralar sayesinde bütün cadde ve sokaklar gözlem altında ve böylelikle yaşanabilecek herhangi bir güvenlik gerektirecek olaylarda daha olay büyümeden müdahale şansı tañımakta ve mobese olaylara hem tanık hem de delil olmakta yani Batman Emniyeti hiç bir şeyi sansa bırakmadan teknolojiyi de kullanarak vatandaşa en iyi hizmeti ve güveni vermektedir.

Gece sabaha kadar çare ve sokaklarda dolaşan bekçilerimiz de özelikle hırsızların kabusu oldular her an yaya dolaşarak mahalleye güven ceren bu bekçi kardeşlerimizde büyük bir özveri ile işlerinin başındadır.

Teşekkür ediyoruz bu arkadaşlara… 

Gecenin bir vakti 112 ambulans süren sesini duymayan yoktur.

Acı acı yol istemekte ve hastasını hastaneye yetiştirme gayreti içinde, bu sağlıkçıların yaşadığı stres çok büyük aslında, işleri hiç kolay değil…

Her hastanın durumu farklı çabuk karar vermeleri gerekiyor doğru teşhisi yapmaları gerekiyor ve acele etmeleri gerekiyor bazen bu bir yaralanma bazen trafik kazası zehirlenme kalp krizi bir gecede bunların hepsini yaşayabilirler.

Bu stres ve çubukluk  herkesin harcı değil sabaha kadar telaş içinde bir iş icra ediyorlar. 

Bir de acil servisler var tabi can kurtaran getiriyor buradaki uzman doktorlar tedaviyi başlatıyor bir akşamda 300 hastaya bakıyorlar, bir düşünün bakalım bunu nasıl başarıyorlar? 

3.000 hastaya imza atsan yorulursun ama acil servistekiler bu hastaların hepsine bakıyor tedavi etmeye çalışıyor. 

Stres içinde bir yaşam ben bütün sağlık çalışanlarına bundan teşekkür etmek istiyorum iyi ki varsınız! 

Alkışlar sağlık ekibine, bizi sağlıklı tuttukları için.

Batmanın aydınlık yüzleri bunlar daha nice isimsiz aydınlık insanlar var görmediğimiz duymadığımız ama onlar bizim için çalışıyorlar kah mezrada koyun keçi güdüyorlar dağ başında kah petrol kulesinde ülkemiz için petrol arayanlar da var elbet yazmaya kalksam kelimelerin yetmeyecek belki de bizim için yaptıkları fedakarlık karşısında ama ben bundan onlarda teşekkür etmek istiyorum izniniz olursa.

Selam ve sevgilerimle hoşçakalın… 

 

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

DİĞER YAZILARI