SON DAKİKA
hava
Advert
Google News

GAZETECİ HALKIN SESİ, GÖZÜ VE KULAĞI

Son Güncelleme :

2021-12-13 08:13:52

Merhaba güzel Batmanın, en güzel gazetesini okuyan değerli okurlar. Öncelikle bunu belirteyim ki, 58 yıldır Batmanın var oluşuna, büyümesine, gelişmesine çok önemli katkıları olan ve halen Batmanın en popüler ve en çok okunan gazetesi olan Batman Gazetesinde yazmanın ayrıcalığı ile bu haftaki yazıma başlamak istiyorum. Sahada çalışan bir gazeteci olarak gazeteciliğin zorluklarını siz değerli okuyucularla paylaşmak istedim. Ben uzun zamandır basın camiasındayım. Birçok yerel ve ulusal gazete ve televizyonlarda muhabirlik yaptım. Yaptığım bu iş ve bu süre içinde birçok yaptığım haberler nedeniyle birçok sıkıntı yaşadığımı sizlerle paylaşmak istiyorum.  bu sıkıntıyı sadece ben değil, birçok basın mensubu meslektaşım yaşamış ve yaşamaya devam etmektedir. Sayın Batman Gazetesi okurları, okuduğunuz haberleri inanın bazen çok zor şartlarda çekip haberleştiriyoruz. Siz belki bir dakikada okuyorsunuz ama bazen o okuduğunuz haberleri saatlerce uğraşıp yapıyoruz. Gerçekten Batman’da gazetecilik yapmak çok zor, hele bu panda mi sürecinde daha da zorlaştı.  Yaklaşık 2.5 yıldır devam eden Covid-19 salgın hastalıkta birçok esnaf iflas etti çoğu kapattı, kapatmayan ise zar zor ayakta durmaya çalışıyor, biz gazeteciler bu yoldan esenlenerek Bazen kentin yerel sorunlarına değinmek için kentin nabzını tutmak için habere çıkıyoruz ama çıkmaz olalım. Esnafın sorunlarını yazalım diyoruz ne sağlıklı bilgi alabiliyoruz nede doğru dürüst fotoğraf çekilmesine izin veriyorlar, fotoğraf makinasını bazı esnafa doğurtunca sanki ona silah doğurtuyorsun hissine kapılan bazı esnaflar var ve ürküyorlar. Çekmemize izin vermiyorlar. Unutmasınlar biz onların sorunlarını halka yansıtmak için çaba sarf ediyoruz.

Mesela Seyyar satıcısı, imalatçısı, tezgahtarı…”Ne olmuş ki?” diyeceksiniz onu biraz daha açayım, malumuz kış mevsimi odun sobası üretimini yapan iş yerleri var bende o soba üretimi yapan iş yeri sahibine önce kendimi tanıtıyorum, ben gazeteciyim, bu yaptığınız güzel sobaların haberini yapmak istiyorum, diyorum daha kelime ağzımda adamın bizi dövmediği, sopa ile kovalamadığı kalıyor. 

Ona da “eyvallah” çekip seyyar olarak organik ürün satan vatandaşa gidiyoruz, “ben gazeteciyim tezgah üstünde sattığınız doğal ürünlerle ilgili haber yapmak istiyorum” dememle sanki bir cüzamlı hasta muamelesi görüyorum. Adamın söylediği şu: “gerek yoktur, sakın bir fotoğraf bile çekme diyorlar.

Değerli Batman gazetesi okurları gezin tüm Türkiye’yi böyle bir şeyle karşılaşamazsınız, belki kendilerince haklı olabilirler ama yerel basın halkın gözü kulağı, olan biteni yazacak ki halk olan biteni öğrensin. Gazeteci günlük olan biteni yazıp okuyucuya servis eder, okuyucuda o şekilde her şeyi öğrenir. Değerli okurlar gazetecilik kolay meslek değil gazeteci sadece esnafın sorunları ile uğraşmaz, kavga, yangın, kaza ve buna benzer birçok asayiş olaylarına da gider sırf okuyucu ne olup bittiğini öğrenmek için haberleştirir ve gazetenin sütunlarına aktarır. bunu da aktarmadan geçemeyeceğim Emniyet bazı asayiş olaylarında gazetecilere bilgi konusunda hiç yardımcı olmuyorlar. Bazı büyük şehirlere bakıyoruz Emniyet Basına yardımcı oluyor ama ilimizde emniyet bilgi vermiyor bu nedenle bazı asayiş olaylarında bilgi eksikliği yaşayabiliyoruz bu da zaman zaman bilgi kirliliğine neden olabiliyor. Hoşçakalın

 

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

DİĞER YAZILARI