SON DAKİKA
hava
Advert
Google News

BATMAN ÜNİVERSİTESİ DEV KONGREYE HAZIRLANIYOR!

Son Güncelleme :

2022-02-15 09:45:26

Batman Üniversitesi, 17/19 Şubat tarihleri arasında Uluslararası Bilişim Kongresi’ni (IIC2022) yapmaya hazırlanıyor.

“Gelecek Bilgi ile Yeşerecek” mottosu ile çalışmaları yürütülen kongreye sunulacak her bir bildiri için Batı Raman Kampüsünde bir fidan dikilecek.

TrNetwork, HewlettPackard Enterprise, Normdata, Hayatkart, Artı&artı teknoloji, İlkem Teknoloji, TF-CSIRT Trusted ıntroducer, yerelde Yaşam Hastanesi, Real Konak, Saray Gülü, Lavi gibi birçok sponsorun destekleriyle gerçekleştiriliyor.

Perşembe günü başlayacak olan kongreye dünyanın birçok ülkesinden alanında uzman isimler katılacak.

Panelistler arasında Dünyaca ünlü veri bilimci Kanada Calgary University Öğretim Üyesi Prof. Dr. Reda Alhajj Uluslararası Bilişim Kongresi'ne Keynote Speaker olarak katılıyor. Ayrıca katılımcılar arasında Batman Valisi Hulusi Şahin,  Batman Milletvekili Ziver Özdemir, Prof. Dr. Levent Eraslan, Rotatelab Kurucularından Abdurrahman Koçak, Jandarma Genel Komutanlığı siber güvenlik uzmanları katılacak. Öte yandan valilikler, belediyeler, kamu kurum ve kuruluşları, özel sektör ve kamu hastaneleri ile üniversitelerin bilişim profesyonellerinin yanı sıra akademi dünyasından katılımlar olacak.

Kongrede, kurslar, paneller, bilişim fuarı, konferanslar, Bilişim Çalıştayı, Workshoplar, sosyal programlar olacak. Öte yandan kongrede girişimcilik ödülleri de verilecek.

Kongre ile dijital dönüşüm, siber güvenlik, yeni nesil güvenlik duvarları, sanallaştırma, mobil uygulamalar, yazılım mühendisliği, özgür yazılım uygulamaları, yapay zeka, sosyal medya, bulut bilişim çözümleri, blok zincir ve kripto paralar, kampüs ağları ve güvenlik sistemleri alanlarında verilecek eğitimlerle katılımcı kurumların dijital yaşama adaptasyonlarının kolaylaştırılması amaçlanıyor.

Kabul edilen bildiriler kongre özel kitabında basılacak, bağımsız hakem sürecinden geçenler ise Balkan Journal of Electrical and Computer Engineering (BAJECE), European Journal of Technique (EJT) ve Journal of Engineering and Technology dergilerinde yayınlanacak.

Evet, dediğimiz gibi gerçekten bölgede ilk defa bu kadar geniş kapsamlı bir kongre gerçekleştiriliyor o da Batman Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştiriliyor.

Kente düşen ise bu kongreyi sahiplenmek…

Kongreye katılacaklar kenti gezecek, tarihi mekanlarını gezecek, belki de alışverişler yapacak…

Onları hoşgörüyle, kentin misafirperverliğini gösterme zamanıdır…

Temennimiz kentimizin bundan sonraki süreçte de bu gibi güzel çalışmalarla anılmasıdır…

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.