SON DAKİKA
hava
Advert
Google News

MESELA DEVLET FABRİKA AÇSA…

Son Güncelleme :

2022-06-07 10:46:28

Bir düşünün, devlet devasa fabrika açtı hem üretim yapıyor hem de işsiz insanlara iş imkanı sağlıyor.

Niye yapılmıyor anlamış değilim…

ÜÇ BİN KİŞİ KAPASİTELİ BEŞ FABRİKA İŞSİZLİĞİ ÇÖZER

İşsizlikte birinci sıradaki yerini başkasına kaptırmayan Batman’ı rahatlatacak acilen e az 3 bin kişinin çalışacağı, beş tane fabrikanın kurulması müjdesini bekliyoruz. Batmanı yakından tanıma imkânına bölge milletvekillerinin, örneğin Batman AK Parti Milletvekilimiz Ziver Özdemir'in işsizlik şampiyonu Batmanın ekonomik yönden gelişmesine yönelik atılması gereken adımları görmek istiyoruz. İnsanı kendinden geçiren, kötü alışkanlıklar edinmesine yol açan, ana sebep işsizlik ve ekonomik sıkıntıdır. İşsiz olan ekonomik olarak zor şartlarda olan birinin topluma ve devletine faydalı bir birey olması, iyi niyetli düşünmesi beklenemez. Bu nedenle işsizlik yüzünden her türlü sıkıntı yaşanabilir.

Batman’la birlikte Güneydoğu Anadolu bölgesinin bütün illerine 5’er tane fabrika kurulursa birçok yaraya merhem olabilir. Bir vilayetin kalkınması küçük yatırımlarla değil büyük devasa yatırımlarla olur. Her geçen gün nüfus artıyor, işsiz olanlara yeni işsizler ekleniyor, ama her nedense artan nüfusa paralel olarak istihdam alanları genişletilmiyor. Böyle olunca ne olur? Huzursuzluk olur, insanların birbirine zarar vermenin önü açılır. Ama herkesin meşgul olacağı, kendi ve çoluk çocuğunun ekmeğini kazanacağı bir işi olursa, zararlı bireyler olma olasılıkları en aza iner. Her işsiz sesini her yere ulaştıramadığı için onların dili, gözü, kulağı olarak, çırpınışlarını, feryatlarını, yazarak siz değerli devlet büyüklerinin bu konuda duyarlılık göstermenizi bekliyor. Küçük değil büyük çaplı yatırımların oluşmasında katkılarınızı bekliyoruz. Nasıl ki bir ailede doğan çocuk sayısı artıkça gider de ona göre yükseliyorsa, bir vilayetin yâda bir bölgenin de nüfusu artınca ona endeksli olarak iş alanları da genişletilmelidir.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

DİĞER YAZILARI