SON DAKİKA
hava
Advert
Google News

HAK GASPI

Son Güncelleme :

2022-09-07 16:41:39

HAK GASPI

Yaş ve kuru gıda ürünleri başta olmak üzere sağlık, barınma, giyim, eğitim ve ulaşımda da dur durmak bilmeyen aşırı fiyat artışları devam etmesine rağmen, TÜİK'in açıkladığı ÜFE ve TÜFE enflasyon rakamları yine çelişkilerle dolu...

Bağımsız akademisyenlerin oluşturduğu Enflasyon Araştırma Grubu (ENAGrup), tüketici fiyatlarında aylık yüzde 5,86, yıllık yüzde 181,37 artış olduğunu hesaplarken, TÜİK yine enflasyon rakamlarıyla oynayarak aylık bazda yüzde 1.46 yıllık bazda ise enflasyonu yüzde 80.21 olarak açıkladı.

Ağustos ayında da A'dan Z"ye dur durak bilmeyen fiyat artışları enflasyonu hızla yukarı yönlü tırmandırırken,

TÜİK enflasyon rakamını marketlerin uyguladığı taktik gibi yuvarlak rakamı çengel rakama dönüştürerek kırpıldığı haliyle aylık bazda % 1.46, yıllık bazda % 80.21 olarak kamuoyuna açıklıyor.

Bu fiyatları kim, nasıl, neye göre ve hangi kriterlere göre belirliyor. Anlamak mümkün değil.

Gerçekten anlamak mümkün değil. Fiyatlar yukarı doğru tırmanıyor ama TÜİK'in enflasyon rakamları aşağı doğru inişe geçiyor.

Geçin artık bu alavere dalavere ip cambazlığını. Biraz dürüst ve vicdanlı olun...

TÜİK'in gerçeklikten uzak açıklanan enflasyon rakamlarına bu saatten sonra kimse inanmıyor. Piyasa ve market reyonlarındaki etiket fiyatları TÜİK'in gerçeklikten uzak açıkladığı enflasyon rakamını gözler önüne sermeye yetiyor.

Enflasyon rakamıyla oynanarak hakkını yediğiniz insanların iki eli yakanızdan düşmeyecek.

Yazıktır, günahtır. Bir başkasının karakaşı karagözü için milyonların hakkını gasp ederek, çoluk çocuğunun riskini çalarak kendinizi günaha sokmayınız, günahkar kul olmayınız. Allah'a karşı kendinizi mahcup duruma düşürmeyiniz. Enflasyon rakamını gerçek boyutunu ortaya koyarak açıklayınız. Kul hakkı yemenin ne denli ağır bir vebal olduğunu unutmayınız.

Piyasadaki etiket fiyatlarına bakıldığında bile açıklanan enflasyon rakamının ne kadar düşük gösterildiği anlaşılıyor. TÜİK yetkililerine sesleniyorum. Hem hak yiyen hem de yalancı kullardan olmayın. Sizi her ay enflasyon rakamını gerçek boyutuyla açıklamaya davet ediyorum..!!

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

DİĞER YAZILARI