SON DAKİKA
hava
Advert
Google News

ÜNİVERSİTE OKUMAK DERT OKUMAMAK DERT !

Son Güncelleme :

2022-09-30 10:21:38

Üniversite okumak bir dert okumamak bir dert, çünkü karamsarlık var. Aslında üzerinde durulması gereken en önemli sorunlardan biride, üniversite mezunu birinin üniversiteyi bitirip boşta kaldığı günlerde çektiği acıdır. Gel yıllarca çabala, uğraş, yüzbinlerce para harca istediğin mesleği oku, okuduktan sonra, mesleğini yapmanın hayallerini kur, ardından hayallerin suya düşsün. Böyle bir durumdaki üniversiteli yerinde olmak size ne kadar acı verir, değil mi değerli okurlar? Bunu yaşamayan bilmez. Bir de yetkililerin amirlerin, bakanların, milletvekillerin üniversite mezunları gençleri de bilmez. Kimler acı çeker dayısı olmayan, parası olmayan, Allah’tan korktuğu için torpil yapmayan ve rüşvet vermeyenler çeker.

Yüce Allah kuranı kerimde şöyle buyurmaktadır:  “Allah size mutlaka emanetleri(işleri) ehli olanlara vermenizi ve insanlar arasında hükmettiğiniz zaman adaletle davranmanızı emreder…” Nisa süresi 58. ayet.

Buradan YÖK’e sesleniyorum: Mademki, üniversitelerden mezun etiğiniz bütün öğrencilere iş verme imkânınız yok, kurumlarda kontenjanlar kısıtlıdır, o zaman her yıl alabileceğiniz kadar mezun çıkarın. Örneğin; 2022 de size 20 bin edebiyatçı lazım, rektörlere talimat verin Türkiye’nin bütün üniversitelerinden mezun olacak edebiyatçı sayısı 20 bini geçmesin. Bir de işin acı tarafı mülakat puanını tutturamadığı için ataması yapılamayan bir edebiyatçı yâda bir matematikçinin yerine ücretli bir muhasebe mezunu yâda bir hakla ilişkiler mezunu birinin görev almasıdır. Böyle olunca iş ehline verilmemiş oluyor ve bunun soncunda da sağlıklı bir eğitime kavuşulamıyor. Şu an Türkiye genelinde üniversite mezunları lise ve ilkokul mezunlarından daha çok, âmâ onlara sorarsan çoğu keşke üniversite okumasaydık. Çocuk yaşta, bir mesleğe yönelseydik daha iyi olurdu derler. Neden biliyor musunuz? Çünkü ilkokul ve lise mezunları daha çok iş buluyor.

Peygamberimiz(s.a.v) şöyle buyurmaktadır: “iş ehli olmayana verildiği zaman kıyameti bekle”

Üniversitelerin bütün bölümlerinden mezun olan bütün gençlerimiz, okuduğu branşla ilgili mesleğini sürdürmek ister. Başka işlerde çalışmak onun ağrına gidebilir. Bir matematik öğretmeni güvenlikçi olamaz, bir bilgisayar mühendisi garsonluk yapamaz. Ha belki birileriniz şöyle diyebilir. Keşke o da olsa razıyız. Biliyorum o da yok yani anlayacağınız, üniversite mezunu olmak çok zordur. Allah bütün mezunların yardımcısı olsun. Allah’a emanet olun.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

DİĞER YAZILARI