SON DAKİKA
hava
Advert
Google News

PEYGAMBERİMİZİ ÖRNEK ALALIM YETER BİZE

Son Güncelleme :

2022-12-15 11:30:38

Yüce Allah’ın kulları arasında elçi olarak seçtiği en büyük, en mükemmel insan peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V) dir. Onun bu mükemmel, takdire şayan yaşam tarzı ona tabii olan olmayan herkese bir örnek olmuştur. Yaşadığı yıllardan bu güne binlerce yıl geçmesine rağmen hala, dünya üzerinde yaşayan milyarlarca Müslüman’ın gönlünde ilk günkü gibi tazeliğini korumakla beraber, kalpler onunla çarpmaya devam etmektedir. Ve dünyada hayat sürdüğü sürece bu böyle devam edecektir. Allah’ü Teâlâ’ya sürekli ümmetim, ümmetim diyen bir peygamberi dilimizden düşürmeye kalbimiz razı olmamalıdır.

Yüce Allah kuranı kerimde şöyle buyurmaktadır: “Andolsun ki, senden önceki peygamberlerle de alay edildi. Ben de o kâfirlere bir süre için meydan verdim. Sonra da tuttum onları cezalandırdım. O vakit azabım nasıl imiş gördüler.’’ (Enbiya süresi)

Bir yılanın bile yüzünü görmek için 600 yıl beklediği bir peygamberdir. Hz. Muhammed (S.A.V),Yahudi cenazesi geçince ayağa kalkmıştır, sahabeleri ey Allah’ın resulü bu bir Yahudi cenazesidir, niye kalkıyorsunuz dediklerinde ise “Yahudi de olsa o bir insandır” diyen peygamberdir. Hz. Muhammed (S.A.V) Müslümanlar üzerine farz olan 50 rekât namazı, Allah’a ümmetinin zayıf olduğunu öne sürerek 5 rekâta indiren peygamberdir. Hz. Muhammed (S.A.V) müşriklere beddua edip onları lanetlemesini isteyen kişilere ben rahmet olarak gönderildim, lanetleyici olarak değil diyen bir peygamberdir. Hz. Muhammed (S.A.V) hırsızlıktan dolayı kesilmesi gereken elin kesilmemesi için gelenlere benim kızım Fatma’da hırsızlık yapsa eli kesilir diyen bir peygamberdir. Hz. Muhammed (S.A.V) ölüm meleği geldiğinde bile kendi derdine girmeyip, ümmetimden bana haber ve onların durumu ne olacak ben yokken diyen bir peygamberdir. Hz. Muhammed (S.A.V) biz Müslümanlar böyle bir peygambere sahip olduğumuz için şanslı olduğumuzu bilmeli ona bağlılığımızı bütün dünyaya duyurmalıyız.

Yüce Allah kuranı kerimde şöyle buyurmaktadır: “Andolsun ki, Resulullah sizin için Allaha ve ahiret gününe kavuşmayı umanlar ve Allah’ı çok zikredenler için güzel bir örnektir.’’ (Ahzab süresi 21. Ayet)

Kimsesizlerin kimsesi, kahramanlığın zirvesi, sözünün eri, gönüllerin sultanı, merhametlilerin merhametlisi, bütün dünya insanlarına gönderilmiş son peygamber Hz. Muhammed (S.A.V)’e sonsuz salât ve selam olsun. Böyle bir peygambere layık olabilmek dileğiyle Allah’ın merhameti, bereketi, üzerinize olsun. Allaha emanet olun.

 

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

DİĞER YAZILARI