SON DAKİKA
hava
Advert
Google News

BATAKLIĞI BİRLİKTE KURUTMALIYIZ…

Son Güncelleme :

2023-03-30 13:15:37

BATAKLIĞI BİRLİKTE KURUTMALIYIZ…

Batmanda yaşanan uyuşturucu trafiğine akıl sır erdirilemiyor. Batman polisinin yılbaşından bu yana sürdürdüğü operasyonlarda uyuşturucu ticareti yaptıkları belirlenen 97 kişi tutuklanıp cezaevine konulurken sonuç ilimiz açısından gerçekten korkutucu ve ürkütücüdür.

İçişleri Bakanı sayın Süleyman Soylu’nun katılımıyla yapılan “Kökünü kurutma operasyonu” ile uyuşturucu ticareti yapanların kökünün kurutulacağını sanırken aksine bu işle uğraşanların sayısı arttı.

Emniyet müdürlüğünce açıklanan rakamlar ve uyuşturucu cinsleri gerçekten de işin tehlikeli boyutunu net olarak ortaya koyuyor. Batman polisinin son derece duyarlı olduğu uyuşturucuyla mücadelede sonuç alınması çok güzel ama, bunun kökünün kurutulmasının çok zor olacağı da yaygınlığından anlaşılıyor.

Bazı okuyucu ve takipçilerimiz zaman zaman aynı konuyla ilgili şikâyetlerini dile getirip bir çok yerde uyuşturucu satıldığını iddia ediyorlar. Ediyorlar ama, “bunu polisle paylaşmanız gerekir” dediğimizde de geri vites yapıp söylediklerinden vazgeçiyorlar.

Herkesin bilmesi gereken bir gerçek, uyuşturucuyla etkin mücadelenin ancak ihbar mekanizmasının devreye girmesiyle mümkün olacaktır. Polis, bu konuyla ilgili arayacak olan hiçbir vatandaşın kimliğini açıklamayacağı gibi, bilgi vereceklere de herhangi bir zarar gelmeyecek.

Onun için, Batmanda inanılmaz seviyeye gelen uyuşturucu ticareti ile kullanımının en aza indirilmesi için herkes üzerine düşeni yapmalıdır. Bunun için gerekli olan uyuşturucu tacirlerinin görüldükleri, satış yaptıkları, pazarladıkları yerlerde ihbar edilmeleri ve yakalanmalarının sağlanmasıdır.

Batman gençliğini bataklığa sürükleyen bu illetten kurtulmak için hepimiz üzerimize düşeni yapmalıyız. Duyduklarımız ibret verici ve korkutucudur. Küçük yaşta çocukların uyuşturucuya alıştırıldığı, yine 18 yaşından küçük kız çocuklarının kurye olarak kullanıldığı bir çok kişi tarafından konuşuluyor.

Geçmiş yıllarda Batmanlı saygın ailelerden bazılarının çocuklarının bu tezgaha çekildiği, bazı iş insanı ailelerin çocuklarının içici hale getirilerek kendilerinden büyük meblağlı paraların istendiği dilden dile anlatılıyor.

Özellikle düşük gelirli ailelerin çocuklarını hedef alan tacirler, bunları kullanıcı yaptıktan sonra robot gibi kullanmakta ve onların da başkalarını bataklığa sokmak için çalıştıkları bilinmektedir.

Batman polisi üzerine düşeni fazlasıyla yapıyor. Bizim bildiğimiz, başta Emniyet müdürü olmak üzere diğer tüm yetkililer, ilimizi ciddi şekilde rahatsız eden uyuşturucuyla mücadele etmekte ve uyuşturucuyla mücadeleyi listelerinde ilk sıraya koymaktadırlar.

Son 3 aylık verilere baktığımızda rakamların küçümsenmeyecek kadar çok olduğunu göreceğiz. Sadece uyuşturucu ticareti yapan ve kullanan 107 kişinin tutuklanması ürkütücüdür.

Metamfetamin, skunk, extasy gibi uyuşturucuların ilimizde pazarlanmaması ve gençlerimizin bu illetten kurtulmalarını istiyorsak polise yardımcı olup esas patronları yakalatmalıyız. Eğer bunu başarırsak gençlerimizi kurtaracağımız gibi, bunların da köklerini kurutmuş ve piyasadan silmiş olacağız.

Bu görev hepimize düşüyor. “Yoksa polis bulsun, yakalasın” demekle sorun bitmiyor.

 

 

 

 

 

 

 

Kökleri kurutuluyor

SON 3 AYDA 91 UYUŞTUUCU SATICISI TUTUKLANDI

Batman'da son bir hafta içerisinde uyuşturucu satıcılarına yönelik düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan 6 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Batman İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, 4 Ocak tarihinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun da katılımı ile gerçekleştirilen 'Kökünü Kurutma Operasyonu' kapsamında, ilde yakalanan 107 şüpheli şahıstan 67’si tutuklanarak cezaevine teslim edildiği hatırlatıldı. 'Kökünü Kurutma Operasyonu'nun ardından, ihbar alınan alanlara yönelik yapılan operasyonlarda; uyuşturucu satıcılığı yaptığı belirtilen 20 şüpheli şahıs hakkında adli işlem başlatıldığı, bunlardan 18 şahıs daha tutuklanarak cezaevine teslim edildiği kaydedildi. Bu kapsamında son bir hafta içinde 2 şüpheli şahsa yönelik yapılan operasyonda, 2 şeffaf pakete sarılı halde 100 gram metamfetamin maddesi ele geçirildiği, 2 şahsın da tutuklanarak cezaevine teslim edildiği belirtildi. 22 Mart'ta uyuşturucu satıcılığı yapan 5 şüpheli şahsın yakalanmasına yönelik yapılan eş zamanlı operasyonda, 5 şüpheli şahsın yakalandığı, aynı gün çıkarıldıkları mahkemece 4 şahsın tutuklanarak cezaevine teslim edildiği ifade edildi. Eş zamanlı operasyonlarda yapılan ikamet ve iş yeri aramalarında ise bir kilo skunk, 10 parça satışa hazır halde 50 gram esrar, 15 ecstacy hap, uyuşturucu madde tartımında kullanılan bir hassas terazi ve bir ruhsatsız tabanca ele geçirildiği kaydedildi. (Haber Merkezi)

 

 

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

DİĞER YAZILARI