SON DAKİKA
hava
Advert
Google News

TÜRK TELEKOM ANADOLU LİSESİNİN BAŞARISINI KİM BİLİYOR?

Son Güncelleme :

2023-06-01 13:32:11

Kimse kusura bakmasın ama ilimizde gördüğümüz eksiklikleri ve aksaklıkları gündeme getirip ilgililerine aktaracağız. Bizim yapacağımız eleştiriler her zaman memleketimiz ve insanlarımız için olacağından yazacaklarımızdan hiçbir korkumuz yoktur.

Zaman zaman ilimizde etkinlikler, toplantılar yapılıyor. Genelde yemekli olan bu toplantılara davet edilen kurum müdürleri, personelleri ile diğer resmi çalışanlar yemek olduğundan davete icabet ederler.

Bunlardan çoğu, gittikleri davetlerde orada ne yapıldığını, neler konuşulduğunu merak etmez katılımı sağlayıp işlerine veya evlerine dönerler. Bunu sıklıkla görüyoruz ve bu tür manzaralara çokça tanık oluyoruz.

Batmana bir şeyler kazandırmanın çabası içinde olan bir Valimizin olduğunu biliyoruz. Ekrem Canalp, yatırım ve istihdam konusunda çaba sarf ediyor ve konuyla ilgili çalışmalar yapıyor, bunun dışında da Batmanlıların sosyalleşmesi adına bir çok Vakıf, Dernek, Kurum ve kuruluşla bir araya gelip yemekler, kahvaltılar veriyor.

Bunlar güzel etkinlikler, desteklenmeli, hatta teşvik edilmeliler.

Ancak bazen öyle hatalar yapılıyor ki; muhatapları üzülüyor, moral bozukluğuna uğruyor ve kendileriyle ilgilenilmemesinden dolayı küsüyorlar.

Efendim, ilimizde Türk Telekom Anadolu Lisesi isimli bir Lisemiz var. Şehrin kalabalığından uzak, çok kimsenin bilmediği Batman-Siirt çevre yolu üzerinde. Hemen belirtelim ki; bu okulumunuz ne müdürünü, ne de öğretmenlerini tanımıyoruz. Yani onlardan birisiyle herhangi bir görüşmemiz de olmadı.

Bu yazıyı yazmamıza neden olan ise, sosyal medyada yapılan bir paylaşım oldu. Okul adına yapılan paylaşımda, dikkatimizi çeken ve Batmanlı olarak bizleri gururlandıran bir durum vardı.

Gelin birlikte okuyalım:

“Okulumuz, TEKNOFEST bünyesinde gerçekleştirilen TÜBİTAK iklim değişikliği alanında katıldığı yarışmada Türkiye’de 3. olmuştur. Türkiye 3.cüsü olan projemizi ve okulumuzu tanıtmak için TRT Batma'na gelerek okulumuzda iki gün süreyle çekimler yapmış ve “Genç yetenekler” Belgesel programı için görüntü almıştır. Öğrencilerimizle gurur duyuyor ve bu sevincimizi sizlerle paylaşıyoruz…”

Güzel değil mi?

İnsan gurur duyuyor.

Türk Telekom Anadolu Lisesi TÜBİTAK yarışmasında Türkiye 3.cüsü oluyor ve bu başarı TRT tarafından belgesel olarak kaydediliyor. Bu okulumuzun müdürü, öğretmenleri ile öğrencilerini kutluyoruz.

Şimdi gelelim esas konuya.

Türk Telekom Lisesin'in başarısını kaç üst düzey yöneticimiz kutladı? Yemekten yemeğe koşan malum yöneticilerden kaçı bu okulumuzu ziyaret ederek öğrencilere moral verdi? Kaç iş adamı eğitimi teşvik etmek için bu gençlerin elinden tuttu?

Hiç birisi! Sadece Milli Eğitim müdürünün haberi oldu o kadar.

Bunun dışında icat’ta Türkiye’de dereceye giren bir okulumuzu ne duyan, ne gören oldu.

Biz başta sayın Valimizin bu okulu ziyaret ederek öğrencileri kutlamasını, hatta ödüllendirmesini beklerdik. Sonrasında da kurumlarımızın okulu ziyaret etmelerini arzulardık. Ama bu başarı maalesef kimse tarafından görülmedi. Biz söylediklerimizi söyledik.

Yanlış isek affınızı diliyoruz, doğru isek o zaman hatayı kendinizde aramanızı öneriyoruz.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

DİĞER YAZILARI