SON DAKİKA
hava
Advert
Google News

HÜLAGU’YA DERS VEREN KADIHAN

Son Güncelleme :

2024-01-31 13:33:28

Sakalları henüz çıkmayan genç bir âlim Cengiz Han'ın torunu Hülagu’ya ders vermiştir. Evet, Moğol imparatoru kurucusu Cengiz Han'ın torunu Hülagu 1258 tarihinde Bağdadı kuşatarak Abbasi halifesi Mutasım’ı bir keçeye sardırıp Moğol atların ayakları altında ezdirerek öldürür. Ve şehre girip katliamla 400000 kişiyi katıl eder, milyonlarca dini ve tarihi eser ve kitapları Dicle’ye attırır, imha eder. Bütün insanlar karşısında pes ederken O beldenin en büyük âlimiyle görüşmek ister, ister ama hiçbir âlim karşısına çıkmaya cesaret edemez. Zira karşı çıkanın idamı her an söz konusudur. Lakin O günün genç âlimlerinden Kadıhan adındaki genç âlim karşısına çıkacağını itiraf ederek bir deve bir keçi ve bir de horoz yanına alır ve Hülagu’nun karşısına çıkar deve horoz ve keçiyi dışarıda bırakır, tek başına çadıra girer.

Bu genç tüysüz âlimi karşısında gören Hülagu hiddetle sorar, senden başka bir âlim yokmuş ki karşıma çıksın? Kadıhan şöyle cevap verir: Eğer güçlü cüsseli biri istersen deve getirdim, sakallı cübbeli istersen keçi getirdim, sesi yüksek ve güzel biri istersen horoz getirdim, hepsi çadırın dışında onlarla görüşebilirsin. Eğer âlim istersen işte ben.

Hülagu karşısındaki genç âlimin boş olmadığını, büyük âlimlerin seviyesinde olduğunu anları ve başta ki soru sorar:

1. Beni bu şehre getirip sizi istila eden nedir?

 Seni bu şehre getiren İslam dışı hareketlerimizdir, biz zevki sefaya daldık,  birbirimizle çelişmeye, mal makam elde etmeye çalıştık dinimizin emri olan cihadı terk ettik senin gibilerden korktuk, parçalandık senin gibilerin yolunu ülkemizde açtık sen bu halimizden istifade ederek şehrimize girdin ve yaptığını yaptın.

2. Beni şehrinizden çıkaracak güç nedir? 

Bizim birlik beraberliğimiz, zevki sefayı bırakmamız, mal makam hırsını terk etmemiz, cihadı ruhumuzda canlandırmak ve bu kanaat ve iradeyle ülkemizi  ve dilimizi korumaktır. Biz bu İslami halimize dönersek seni şehrimizden kovar icabında cansız bedeninle terk ettiririz.

Bu cevap bu günkü Filistin’deki halimizle İsrail ve destekçilerinin halini özetliyor değil mi?  

Hakka namzet ol.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

DİĞER YAZILARI