SON DAKİKA
hava
Advert
Google News

1 NİSANDAN İTİBAREN KİMSEYİ GÖREMEZSİNİZ

Son Güncelleme :

2024-03-13 12:56:50

Halkın sorunları, sıkıntıları, beklenti ve istekleri her zaman vardır ve saydıklarımız sadece seçimin olacağı tarih öncesi aylar ve günlerle sınırlı değildir. Aylar ve hatta yıllar boyu ortada görünmeyip, oy zamanı ortaya çıkıp, halkın içinde bulunduğu duruma vakıf olmadan, kapı kapı dolaşıp oy istemeleri samimi olmadıklarını halkın gözünün içine baka, baka amaçlarının sadece bir oyla sınırlı olduklarını çok net bir şekilde ortaya koyarlar ama kusura bakmayın halk bunlara inanmaz. Seçimler bitince oh hayat ne güzel, memleket yanmış, sel götürmüş umurunuzda değil! Yapmayın böyle! memlekete, hizmet yapın hizmet! Mecliste yumruğunuzu masaya vurun, işsizimiz var deyin, fabrika isteyin, halkı umutlandırın….

Ama yok seçildiğiniz andan itibaren ortadan kayboluyorsunuz gelecek seçime kadar. Biz halk olarak, sadece seçim zamanı değil yılın on iki ayı halkla iç içe olan, bir sıkıntı ve sorunumuz olduğunda 112 acil servis gibi bize anında ulaşan milletvekilleri istiyoruz. Onların sadece seçim zamanı halktan oy isteme cesaretlerini anlamakta güçlük çekiyorum. Ben şahsım adına bir vatandaş olarak sizi hizmet konusunda samimi bulmuyorum.

Bizim anlatmak istediğimizi Allah’ın resulü bir hadisinde öyle belirtmektedir; “insanlar kıyamet gününde niyetlerinin miktarınca gönderilecektir. Yani niyet ne kadar sağlam ise derecesi o kadar yükselecektir.”

Mademki milletin vekilisiniz, millet niye sizi göremiyor. Bana oy verin seçildiğim andan itibaren gece gündüz hizmetinizde olacağım, telefonum 24 saat açık diyorsunuz. Kaç kişide cep telefon numaranız var? Kaç kişi istediği saatte sizi arayıp ulaşabiliyor? Böyle değil değerli adaylar, bu şekilde devam etmeniz hayra alamet değil. Halk kendi seçtiği milletvekilini arayamıyorsa, bir derdini bir sıkıntısını anlatıp cevap alamıyorsa, bundan neyi anlayacağız? O zaman milletvekili değil, ego vekilsiniz! Çünkü sadece egonuzu tatmin etmek için çalışıyorsunuz.

Peygamberimiz(s.a.v) başka bir hadisinde şöyle buyurmaktadır; “Kardeşinden dünyalık bir sıkıntıyı, bir hüznü gideren kimseyi Allah da kıyamet gününün hüznünden kurtarır.”

Şunu iyi bilmenizi isterim ki, siz halka samimiyseniz halk üstüne düşeni fazlasıyla yapar. Gereken desteği vermeye zaten dünden razıdır ama sadece oy avcılığı peşindeyseniz halk sizi avlamayı da iyi bilir… Allah’a emanet olun…

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

DİĞER YAZILARI