SON DAKİKA
hava
Advert
Google News

TÜRE’NİN ARDINDAN…

Son Güncelleme :

2018-11-06 12:55:09

Bugün, Batmanın renkli bir simasının aramızdan ayrılışını anlatmak, uzun yıllar Türkiye Petrollerinde beraber çalıştığım ve erken yaşta aramızda ayrılan çok değer verdiğim Halil Türe’den bahsetmek istiyorum.

Küçük yaşta top oynamaya hevesli olan Halil Türe, 1980 Yıllarında şans yüzüne gülerek Türkiye Petrollerinde ilk Petrolspor’da top oynamaya başladı. 1980 ve 90 ‘lı yılların başlarına kadar Batman Petrolspor ’da forma giyen Türe, o yıllarda sahanın Yıldızıydı. 80 ve 90 yılları içinde takımı 3 sezon üst üste 3. Ligde getirerek gol kralı oldu. Türe’ ilerleyen yaşı nedeniyle 1992 yılından sonra sporu bırakarak bir süre Petrolspor şefliğinde görev yaptı. Türkiye Petrollerinin birçok kademesinde görev yapan Türe, 2011 yılında Devlet Konut evi Kristal parkta görev yaptı. Yaklaşık 30 yıl Türkiye Petrollerinde çalışan Türe, 2016 yılında 55 yaş haddinden emekliye ayrıldı. Çalıştığı süre içinde Türkiye Petrolleri camiasının sevilen sayılan insanıydı. Türkiye Petrollerinde çalıştığı süre içinde bir personelin dahi kalbini kırmamış, büyükle büyük, küçükle küçük, işçiyle işçi, mütevazi bir insandı. Kendini bir gün olsun karşısındaki insandan üstün görmezdi. Türkiye Petrollerinin gülü, çiçeğiydi. Emekli olduktan sonra sık sık kendisiyle görüşür ve sohbet ederdim. Vefat etmeden üç gün önce bir kahvehanenin bahçesinde oturduk, ben diğer emekli arkadaşlar iki saat kendisiyle sohbet edip kendisiyle beraber çalıştığım o güzel yıllardan bahsettik, nerden bilecektik hayat onu aramızdan erken yaşta alacağını. Son yıllarda bazı sağlık sorunları yaşan değerli ağabeyim Halil Türe, dün ikamet ettiği Belde mahallesinde uykudayken aniden geçirdiği kalp krizi sonucu 58 yaşında aramızdan ayrıldı. Halil Türe, evli ve 4 çocuk babasıydı.

Değerli Halil Türe, Allah mekanını Cennet etsin Mükemmel bir insan olduğu kadar Mükemmel bir babaydı. Evine ailesine ve çevresine çok değer verirdi. Türe, gözyaşlarıyla toprağa verildi.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

DİĞER YAZILARI