SON DAKİKA
hava
Advert
Google News

“AH” O ESKİ GÜNLER

Son Güncelleme :

2019-06-07 16:16:23

Merhaba değerli Batman Gazetesi okurları, bu gün çocukluğumuzda yaşadığımız güzelliklerden bahsedeceğim gerçekten bundan 30 yıl öncesi ve daha da gerisine bakarsak dostluk vardı, akrabalık vardı, komşuluk vardı hasılı her güzellik vardı. İnanın Ramazan Bayramı veya Kurban Bayramına bir ay kala yatmazdık, o güzel günü akrabalarla, komşularla ya da kendi yaşıtlarımızla yaşayacağız diye.  
Gerçekten benim yaşıtlarımın zamanımda bayrama az bir süre kala büyüklerimiz önce mağazalara götürür kılık kıyafet alırdı. O dönemler kısa pantolon, gömlek ayakkabı yada o yıllarda klaş giyinirdi o yıllar modaydı klaşlar ve benim dönemimdeki çocuklar özel günlerde onları  giyinirdi, tabi saç tıraşını unutmamak gerek tek tip tıraş vardı o da berbere gider  makinayla olurduk, şimdiki gibi onlarca traş modelleri yoktu.
Ve bayram sabahı önce büyüklerimizin ellerini öper ve Bayram harçlığımızı alırdık ve ardından ellerimizde şeker torbalarımızla komşularımızın bayramını kutlardık tek bir evi bile geçmezdik, tüm evleri gezip bayramlarını kutlardık. Ardından topladığımız o kilolarca şekeri eve bırakıp ardından akrabalara giderdik. Dayı, amca, teyze ve halaların elleri öpülürdü ve harçlıklar alınırdı.
O yılların Bayramları gerçekten bir başkaydı demin söylediğim gibi bayramda sıraya girer, büyüklerimizin ellerinden öperdik. Çocuktuk, ama mutluyduk. Ne zaman her şey değişti, hangi ara bayramın özünden uzaklaştık bilmiyorum. Günümüze baktığımızda O bayramlardan eser kalmamış gibi. Gerçekten Şimdiki Bayramlar ile 30 ve 40 yıl önceki Bayram arasında büyük fark var.
Ne oldu da dostluk ve akrabalık kalmadı? İnsanlar neredeyse birbirine selam bile vermeyecek hale geldi. Bırakın dışarıdaki vatandaşla akrabalar arasında bile akrabalık bağı neredeyse kalmadı. Dünya aynı dünya gezegen aynı gezegen, güneş aynı güneş ama insanlar değişti. Bugün Bayram ama demin hatırlattığım o eski bayramlardan eser kalmadı. İnanın ben bu yaşadığımız bu günlere baktıkça üzülüyorum insanlar artık Bayramı bile yaşayamaz duruma geldi. Alınan şekerler alınan lokum ve diğer tatlı çeşitleri inanın ev sahibine kalıyor çünkü eski Bayramlardan eser kalmadı.
Hoşça ve güzellikle kalın…

 

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

DİĞER YAZILARI