SON DAKİKA
hava
Advert
Google News

‘KAYIT PARASI’ DİYE BİR ŞEY YOK

Son Güncelleme :

2019-08-19 13:49:08

Okul kayıtlarının başladığı bu günlerde yine her yıl olduğu gibi, yine kayıt parası istiyorlar diye vatandaşların sitemlerinden dolayı bu yazıyı kaleme almak istedim. Millî eğitim bakanlığının kesin talimatı var, kesinlikle kayıt parası alınmayacak. Buna rağmen hâllen bazı okullarda bağış adı altında paralar toplanıyor. Vatandaşın yükünü hafifletmek için kitapları bedava dağıtan devlet okullarından kayıt parası talep etme hakkına sahip değilsiniz. Okulun ihtiyacı için vatandaş bağış yapsın diyorsanız onları zorlama hakkına sahip değilsiniz, kendi isterse gönlünden koparsa çocuğunun gittiği okula bağış yapabilir. İsterse o bağış yapan kişi okulun bütün masraflarını da verir, kimse buna bir şey diyemez.

Peygamberimiz bir hadisi şerifinde şöyle buyurmaktadır: “Halktan bir şey istemeyeceğine söz verenin cennette girmesine kefilim...” (Nesai)

Sayın milletvekillerimizin ve milli eğitim müdürünün bu konuyla ilgili okullara en kısa zamanda talimat verip, kayıt parası alanların önüne geçmesi herkesin dileğidir. Ve bu talimattan sonra hala kayıt parası talep edenlere cezai işlem uygulanmalıdır. Buradan kayıt parası alan okul idarecilerine sesleniyorum: ’kayıt parası almanın yasak olduğunu bildiğiniz halde neden bu paraları talep ediyorsunuz? Bir de bu kıtlığın olduğu gariban insanların çoğunlukta olduğu bir dönemde neden bu vatandaşları zor duruma sokuyorsunuz? Çekin ellerinizi vatandaşın yakasından bırakın rahat bir nefes alsınlar. Halkın maddi durumu çok iyi olsaydı çocuklarını özel okullara gönderirlerdi. Devlet okullarına göndermezlerdi.

Biz vatandaş olarak milli eğitim müdürlüğünün, kayıt parası alan ve almaya yeltenenlere göz açtırmayıp, gereğini yapması tek dileğimizdir. Çünkü okula gidip çocuğunu kaydeden misafirdir misafire güçlük değil kolaylık sağlanması lazım.

Peygamberimiz(s.a.v) bir hadisinde şöyle buyurmaktadır: ’misafire hizmet ettirmek akıl noksanlığıdır. Allah’a emanet olun

 

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

DİĞER YAZILARI