SON DAKİKA
hava
Advert
Google News

ESNAF ELEKTRİK FATURASINA ÇALIŞIYOR

Son Güncelleme :

2019-11-14 10:51:24

Elektrik faturasının çokluğundan dolayı esnaf kepenk indiriyor.bu böyle yürümez bu elektrik faturasının çokluğu meclise taşınması lazım.en kısa zamanda halka biraz nefes aldırmaları lazım.böyle giderse esnaflıkyapan kimse kalmayacak olan kime olacak biz halka olacak.

Halk zaten işsizlikten kıvranıyor. Ne yapacağını şaşırmış durumdayken kabarık elektrik faturalarıyla karşılaşınca adeta çılgına dönüyor. Halkımızın çoğu ya asgari ücret yâda karın tokluğuna çalışıyorlar, âmâ ne yazık ki kazandıkları bu paraları çoluk çocuğuna yediremeden elektrik faturalarına veriyorlar. Vermezseler elektrikleri kesilecek bu sefer karanlıkta bırakılacaklar.

 Peygamberimiz(s.a.v) bir hadisi şerifinde şöyle buyurmaktadır: “Mazlumun bedduasını almaktan son derece çekinin, çünkü onun bedduası ile Allah arasında bir perde yoktur…”

Elektrik kurumu yetkililerine sesleniyorum: kendinizi halkın yerine koyun ve öyle hareket edin. Hiç beklemediğiniz bir anda size çok uçuk bir fatura gelse o anki psikolojik durumunuz nasıl olur, nasıl bir tepki ortaya koyarsınız. Ve yahut misafiriniz var. İçerisi tıklım tıklım, dolu birden elektrik kesiliyor, evde mum yok, ışıldak yok nasıl bir hale girersiniz. Bunları hiç düşündünüz mü? Bir gün bu dünya bitecek herkes kendi yaptığının karşılığını alacak yaptığımızın karşılığını alacak gün gelmeden önce halkı zor duruma sokacak onları bunalıma sokmaktan vazgeçin. Kim ne kadar ceza hak ediyorsa verin, aşırıya gitmeyin. Sizler de çok iyi biliyorsunuz ki esnaflar kan ağlıyor, asgari ücretli aybaşını nasıl getireceğini kara kara düşünüyor. Bunun üstüne kaşsısında iki kira kadar fatura ile karşılaşıyor. Bu kişinin sakin hareket etmesini düşünebilir misiniz?

Yüce Allah kuranı kerimde şöyle buyurmaktadır: “Ey iman edenler Allah’ın size helal kıldığı iyi ve temiz nimetleri kendinize haram etmeyin ve Allah’ın koyduğu sınırları aşmayın. Çünkü Allah haddi aşanları sevmez…”

Kaparık faturanın yanı sıra birde elektrik kesintileri de halkı bıktırma derecesine getirmiş.kışa girdik artık hemen hemen her akşam kesintilere hazır olmalıyız.Antalya’da bir ay kadar bir süre kaldım. Gün değil, saat değil, dakika değil, bir saniye elektrik kesintisi görmedim. Allah’ın verdiği bu elektriğin tadını doyasıya üzün süre aralıksız yaşama hakkını elde edemez miyiz?  Yâda ne zaman bu hakkımıza kavuşacağız. Allah’a emanet olun.

 

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

DİĞER YAZILARI