SON DAKİKA
hava
Advert
Google News

DİKKAT! SICAK ÇARPABİLİR…

Son Güncelleme :

2018-03-02 08:52:52

Merhaba Batman Gazetesi okurları . Malum müthiş sıcaklar yaşıyoruz. Bu nedenle bu hafta kavurucu sıcaklarla ve anız yangınlarıyla ilgili köşe yazma ihtiyacı duydum. Gerçekten Batman yanıyor, gece 24, Gündüz 49 derece, artık nefes alamaz hale geldik. Özellikle yaşlı amcalarımız, yaşlı ninelerimiz ve kronik hastalığı olanların acil olmadığı müddetçe dışarı çakmamaları gerek. Bu yıl sıcaklar geç başladı o sevindirici, çünkü geçtiğimiz Ramazan ayını 36 derece sıcaklıkla geçirdik ama Ramazan ayı bitmesiyle birlikle sıcaklar aniden arttı ve Batman genelinde kavurucu sıcaklar başladı. İnsanlar nefes alamaz hale geldi. Mümkün olmadığı müddetçe yaşlısı genci hastası sağlıklısı kim olursa olsun çünkü sıcaklar gence hastayı ayırmıyor. Sıcaklar her kesime zarar güneş ışınları beyin kanamasına neden olabildiği gibi, kalp hastalıkları olan vatandaşlarında güneş altında bir yerden bir yere gitmeleri risk taşıyabilir. Onun için acil olmadıkça güneş altında çıkılmaması gerek, aciliyeti olan vatandaşlar ise araba kullanmıyorlarsa yani yaya olarak bir yerden bir yere gideceklerse mutlak suretle şemsiye altında gitmeleri gerek. Ve günlük en az 2,5 litre su tüketilmeli.


ANIZ YAKMAK BENCE EN BÜYÜK GÜNAHTIR

 

Sayın Batman’lı hemşerilerim bir yandan sıcaklarla boğuşurken diğer yandan anız yangılarıyla boğuşuyoruz. Ben şöyle diyeyim tarlalarını bile bile yakan kişiler inanın siz tarlalarınızı yakarken yakmakla kalmıyor o tarlada yaşayan hayvanları da yok ediyor çevreye zarar verdiğiz gibi vatandaşın bol bol bedduasını alıyorsunuz. Yazık günah yapmayın bunu bakın sayın tarla sahipleri siz tarlanızı yakarken topraga zarar verdiğiniz gibi çevreye de zarar veriyorsunuz. Çünkü yanan arazinin dumanı ve o yanan ot ve benzeri şeyler Batman semalarında kötü bir görüntü kirliliğine ve hastalıklara neden olduğu gibi vatandaşın evinin içine kadar girerek kirletiyor yani nerden bakarsan zarar o nedenle lütfen tarlalarınızı yakmayın bide yaktığınız tarla tespit edildiği taktirde ciddi cezaları da var onu da söyleyeyim. Hoşçakalın.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

DİĞER YAZILARI