?>

106 yaşındaki nine koronayı yendi

Koronavirüs'e yakalanan 106 yaşındaki Gazale Turan, 10 gün hastanede yattı, hastalığını yenerek taburcu oldu.

SAĞLIK - 5 yıl önce

Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Tedavi gören Gazele Turan, çok ağır bir hastalık geçirdiğini ve iyileştiği için de çok mutlu olduğunu söyledi. Gazele nine, “106 yaşındayım fakat yeniden doğmuş gibiyim” dedi.

ANNEM VE EŞİM VE KIZ KARDEŞİM DE KORONA OLDULAR

Gazele Turan’ın torunu Ercan Turan, hastalık sürecini şöyle anlattı; “Bir evde annem, nenem, eşim, kız kardeşim ve bir çocuğum birlikte yaşıyoruz. Önce annem, eşim ve kız kardeşim bu hastalığa yakalandı, fakat ayakta geçirdiler. Nenem 106 yaşında hiçbir kronik hastalığı da yok sadece yaş itibariyle biraz unutkanlık mevcut. Bu sebeple hastalığına dair pek çok şeyi zaten hatırlamıyor. Nenemin önce iştahı kesildi. Hiçbir şey yiyemiyor ve içemiyordu. Bunun korona olacağını düşünemedik çünkü bazen iştahı kapanırdı, yine öyle bir durum diye düşündük. Sonra tiremeler olmaya başladı sıtmaya yakalanan bir hasta gibiydi ve ardından nefes almakta zorlandı. Hemen ambulansla hastaneye götürdük” dedi.

“KORONAVİRÜS VÜCUDUNU REHİN ALMIŞTI”

Hastanede yapılan testler ve çekilen tetkikler ile ilgili tıbbi müdahaleler hakkında konuşan hekimler “Koronavirüs resmen vücudu rehin almış” dedi. Hemen yatış yapıldı. İlk 4 günü çok ağır geçirdi. Çok ağrıları oluyordu. İnlemeleri beni derinden etkiliyor, çok üzülüyordum. Bir yudum su bile içemiyordu. Sadece serumla besleniyordu. Nefesim daralıyor, nefes alamıyorum, sanki boğazımı sıkıyorlar diye söyleniyordu. Dört günden sonra yavaş yavaş toparlanmaya başladı. 10 gün hastanede yattı. Neneme erken müdahale edilmemiş olsaydı iyileşmesi mümkün olmayabilirdi. Her yarım saatte bir doktor gelip bakıyordu. Hastanedeki personelin yaklaşımı ve ilgisi bize çok iyi geliyordu. Herkes elinden geldiğinin fazlasını bile yapıyordu. Çok şükür nenemin sağlık durumu iyi” şeklinde bilgi verdiler.

AİLECEK DİYORUZ Kİ; MASKE-MESAFE VE HİJYEN

Yaşanan salgın nedeniyle vatandaşların tedbirlere riayet etmesini isteyen Ercan Turan, “ailece şunu söylemek isteriz ki, lütfen herkes maske taksın, zorunlu olmadıkça dışarı çıkmasın ve hijyene dikkat etsin. Bu hastalığın hiç şakası yok. Eğer nefes almakta zorlanan bir hastayı görebilseler kimse kafasını pencereden bile dışarı çıkarmaz. Bize çok iyi baktıkları için tüm hastane çalışanlarına ve doktorumuza teşekkür ediyoruz” diye mesaj verdi.
Haftanın Öne Çıkanları

Torileri anlatan kitap

2020-11-27 14:54 - EĞİTİM

FEHMİ USTA YENİ ADRESİNDE

2020-11-26 13:05 - YEREL

ŞIKLIĞIN ADRESİ; PERDELİFE

2020-11-25 15:02 - YEREL

CHP’Lİ TEKİN “FITRAT VE KADER ARASINDA KADINLARI SIKIŞTIRMAYIN”

2020-11-25 15:05 - GÜNDEM

DÜĞÜN SALONU İHALE DUYURUSU

2020-11-30 11:24 - RESMİ İLAN

BATMANDA VEFAT EDENLER

2020-11-26 11:56 - GÜNDEM

BALPINAR’A OTOBÜS MÜJDESİ

2020-11-29 15:38 - YAŞAM

BATMAN'DA 14 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

2020-11-25 12:22 - GÜNDEM

MÜJDE! Yeni köprü ve duble yol yapılacak

2020-11-24 17:36 - YAŞAM

“YEREL MEDYADA NEFES ALABİLİYORUZ”

2020-11-30 16:59 - SİYASET

İlgili Haberler

ALZHEİMER HASTALARINA GPRS CİHAZI DAĞITILDI

15:12 - SAĞLIK

SAĞLIK EKİPLERİ KADINLAR İÇİN SEFERDE

10:36 - SAĞLIK

160 ÖĞRENCİYE SAĞLIK TARAMASI

16:42 - SAĞLIK

200 YATAKLI YENİ HASTANE YAPILACAK

09:33 - SAĞLIK

DÜNYA TÜBERKÜLOZ GÜNÜ’NDE FARKINDALIK ETKİNLİĞİ

14:32 - SAĞLIK

Günün Manşetleri

7 ARAÇ BİRBİRİNE GİRDİ

16:43 - YEREL

ALZHEİMER HASTALARINA GPRS CİHAZI DAĞITILDI

15:12 - SAĞLIK

YOĞUN YAĞIŞLAR HASTALIK RİSKİNİ ARTIRIYOR

15:01 - YEREL

PLAKA DEĞİŞİMİNDE ŞOFÖRLER ODASINDA YOĞUNLUK

14:27 - YEREL

İŞ DÜNYASI VERGİ VE SGK YAPILANDIRMASINI BEKLİYOR

14:23 - YEREL