?>

2 PKK mensubu teslim oldu

Batman İl Emniyet Müdürlüğünün yürüttüğü ikna çalışmaları sonucu teslim olan 2 PKK mensubu, ailelere çocuklarına sahip çıkması çağrısında bulundu.

GÜNDEM - 4 yıl önce

Konuyla ilgili İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, PKK/KCK, PYD/YPG içerisinde faaliyet gösteren örgüt mensuplarının teslim olması amacıyla aileleriyle Batman Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüklerince 2021-2022 yılları arasında ikna çalışmalarının sürdürüldüğü bildirildi.
Açıklamada, 2017 yılında Fransa’dan PKK’ye katılan ve hakkında “Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma” suçu kapsamında aranma kaydı bulunan erkek PKK mensubu ile 2014 yılında İstanbul’dan PKK’ye katılan ve hakkında “Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma” suçu kapsamında aranma kaydı bulunan kadın PKK mensubunun 23 Ocak günü Habur Sınır Kapısından ülkeye giriş yaparak Silopi Emniyet Müdürlüğüne teslim olmaları sağlandığı bildirildi.
Silopi Emniyet Müdürlüğü görevlilerinden teslim alınan PKK mensuplarının adli tahkikatları Batman İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünce yapıldığı belirtilen açıklamada, şahısların 26 Ocak günü aileleri ile buluşmalarının sağlandığı ifade edildi.
PKK mensupları ile yapılan ilk görüşmede çeşitli vaatlerle kandırılarak PKK/KCK’ye katıldıklarını, PKK’nin yaşı küçük çocukları kandırarak PKK’ye katılmalarını sağladığını belirten PKK mensupları, PKK hakkında anlatılanlar ile dağdaki yaşamın bağdaşmadığını, PKK içerisinden çok defa kaçmaya teşebbüs ettiklerini fakat PKK tarafından yakalanarak aylarca tutsak kaldıklarını, aç-susuz bırakıldıklarını kaydetti.
Zor koşullara rağmen sonunda PKK’den kaçmayı başararak Batman Emniyet Müdürlüğü aracılığıyla güvenlik güçlerine teslim olduklarını vurgulayan PKK mensupları, kendileri gibi PKK’den kaçma arayışında olan birçok PKK mensubu olduğunu fakat PKK’nin yapacağı işkence ve verecekleri infaz gibi ağır cezalar ile aç-susuz bırakılacaklarından dolayı korktuklarını bildirdi. PKK’den kaçma arayışı içerisinde olanların korkmamaları gerektiğini belirten PKK mensupları, ailelerin de çocuklarına sahip çıkmaları gerektiğine işaret etti. (İLKHA)
Haftanın Öne Çıkanları

BATMANDA KANLI SOYGUN

2022-01-24 13:09 - GÜNDEM

ÖRNEK DAVRANIŞ

2022-01-25 16:11 - YEREL

JEOTERMAL KAYNAK ARAMA RUHSAT SAHALARININ DEVİR İHALESİ

2022-01-21 16:10 - TEKNOLOJİ

Eğitim Bir-Sen, ilk yarı dönemi değerlendirdi

2022-01-21 14:56 - EĞİTİM

BESOB Başkanı Kaplan “Esnaflar kepenk kapatabilir”

2022-01-20 17:07 - YEREL

TOKİ’de elektrik kesintisi

2022-01-20 13:45 - YEREL

Real Konak Hotel, Bilişim Kongresinin Sponsoru Oldu

2022-01-21 14:59 - YEREL

Enver Özdemir kalp krizi geçirdi

2022-01-23 17:32 - YAŞAM

SİİRT’TE SATILIK İŞYERLERİ

2022-01-22 11:59 - YEREL

Gercüş’te de durum aynı

2022-01-26 15:31 - YEREL

İlgili Haberler

BATMAN'DA 6 SEFER İPTAL EDİLDİ

19:47 - GÜNDEM

POLİSTEN ÖRNEK DAVRANIŞ

15:42 - GÜNDEM

MİLLETVEKİLİ FERHAT NASIROĞLU’NDAN YENİ YIL MESAJI

14:47 - GÜNDEM

KARLA MÜCADELEDE 24 SAAT ESASI

16:30 - GÜNDEM

ASGARİ ÜCRET SONRASI DENETİMLER ARTTI

12:51 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

BATMAN'DA 6 SEFER İPTAL EDİLDİ

19:47 - GÜNDEM

DİREKSİYON BAŞINDAKİLER DİKKAT 

17:00 - ASAYİŞ

KARLA MÜCADELEDE 24 SAAT ESASI

16:30 - GÜNDEM

UÇAK ŞİRKETLERİNDEN TATİL FIRSATÇILIĞI!

16:26 - YEREL

440 GRAM EKMEK 25 TL OLUYOR

16:00 - GÜNDEM