?>

5 SUÇ ÖRGÜTÜ ÇÖKERTİLDİ

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, jandarma tarafından 10 ilde gerçekleştirilen geniş çaplı operasyonlarda 5 ayrı organize suç örgütünün çökertildiğini açıkladı.

ASAYİŞ - 11 ay önce

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın açıklamasına göre , Adana, Gaziantep, Antalya, Hatay ve Kahramanmaraş merkezli 10 ilde düzenlenen jandarma operasyonlarında 5 organize suç örgütüne darbe vurulduğunu açıkladı. 74 şüpheli yakalandı, 38'i tutuklandı.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, jandarma tarafından 10 ilde gerçekleştirilen geniş çaplı operasyonlarda 5 ayrı organize suç örgütünün çökertildiğini ve 74 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Yapılan işlemler sonucunda 38 şüpheli tutuklanırken, 18 kişi hakkında adli kontrol kararı verildi. Geriye kalan şüphelilerin işlemleri ise halen devam ediyor.
Operasyon kapsamında şüphelilerin çeşitli dolandırıcılık ve organize suç faaliyetlerinde bulunduğu tespit edildi. Gaziantep'te yüksek kazanç vaadiyle banka ve kripto para sistemleri üzerinden dolandırıcılık yapıldığı, Adana'da tekne sahiplerinin hedef alındığı dolandırıcılık vakaları işlendiği, Antalya'da tefecilik yoluyla vatandaşların mağdur edildiği belirtildi. Kahramanmaraş ve Hatay'da ise uyuşturucu ve uyarıcı madde satışının organize şekilde yürütüldüğü belirlendi.
Adana, Antalya, Gaziantep, Hatay ve Kahramanmaraş merkezli yürütülen operasyonlar Mersin, Aydın, Düzce, Sinop ve İstanbul'da da eş zamanlı olarak icra edildi.
Gözaltına alınan şüphelilerin, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve örgüte üye olmak, nitelikli dolandırıcılık, bilişim sistemlerini kullanarak dolandırıcılık, resmî belgede sahtecilik, görevi kötüye kullanma, uyuşturucu madde imal ve ticareti, kişisel verileri hukuka aykırı olarak yayma ve kullanma, suçtan elde edilen mal varlığı değerlerini aklama, tefecilik, yağma ve tehdit suçlarından adli işlemlere tabi tutulduğu bildirildi.

Mali Suçları Araştırma Kurulu'nun (MASAK) verilerine göre, operasyon kapsamında şüphelilere ait toplam değeri yaklaşık 106 milyon TL olan çeşitli mal varlıklarına el konuldu. Bunlar arasında 5 konut, 15 arsa, 6 iş yeri, 32 araç ile 45 banka ve 35 kripto para hesabı yer alıyor.

Bakan Yerlikaya, organize suç örgütlerine yönelik mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini belirterek, hiçbir suç ve suçlunun cezasız kalmayacağını vurguladı.
Haftanın Öne Çıkanları

BATMAN’IN EN BÜYÜK YEŞİL YAŞAM ALANI AÇILIYOR

2025-07-11 17:27 - YAŞAM

BATMAN OSB’DE ENDÜSTRİ 4.0 VE 5.0 KONUŞULDU

2025-07-15 15:00 - TEKNOLOJİ

NASIROĞLU: BU NE SESSİZLİK!

2025-07-13 16:48 - SAĞLIK

'ALACA KARANLIK KUŞAĞI:COVID-19 PANDEMİ DÖNEMİ' RAFLARDA YERİNİ ALDI

2025-07-13 15:36 - KÜLTÜR

5 SUÇ ÖRGÜTÜ ÇÖKERTİLDİ

2025-07-16 10:31 - ASAYİŞ

BIÇAKÇI KÖYÜ YOLUNDA TRAFİK KAZASI:5 YARALI

2025-07-12 15:58 - ASAYİŞ

BAKAN KACIR’IN AÇIKLAMASI BATMAN'DA HEYECAN YARATTI

2025-07-11 22:57 - GÜNDEM

BATMAN TURİZMİNE YENİ ADIMLAR

2025-07-15 14:33 - KÜLTÜR

BATMAN'DAN 3 ÖĞRENCİ TÜRKİYE BİRİNCİSİ OLDU

2025-07-11 15:50 - EĞİTİM

MEZUNLARIN YARIDAN FAZLASI KADIN

2025-07-15 16:43 - EĞİTİM

İlgili Haberler

DİKTEPE YOLUNDA FECİ KAZA

17:36 - ASAYİŞ

20 ŞÜPHELİ HAKKINDA SORUŞTURMA

10:37 - ASAYİŞ

DÜĞÜN MUTLULUĞU HASTANEDE BİTTİ

10:30 - ASAYİŞ

KAÇAMADILAR! ARANAN 15 HÜKÜMLÜ YAKALANDI

09:29 - ASAYİŞ

KÖY YOLUNDA KAZA

10:44 - ASAYİŞ

Günün Manşetleri

BAKAN KURUM’A BATMAN DOSYASI

17:57 - YEREL

DİKTEPE YOLUNDA FECİ KAZA

17:36 - ASAYİŞ

KADEM HEYETİNDEN BATMAN VALİLİĞİ’NE ZİYARET

16:43 - YEREL

BATMAN İŞ DÜNYASI İÇİN YENİ VAAT: İŞ KONSEYİ’Nİ KURACAĞIZ

16:28 - YEREL

21. İŞÇİ FİLMLERİ FESTİVALİ BATMAN’DA BAŞLIYOR

16:21 - YEREL