?>

7 KÜTÜPHANE DAHA YAPILACAK

GÜNDEM - 3 yıl önce

TÜRKİYE’DE ‘SEATTLE MODELİ’ İLK KEZ BATMANDA UYGULANACAK
Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü ile Batman Valiliği arasında protokol imza töreni yapıldı.
Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü ile Batman Valiliği arasında ‘Kamu Eliyle Yapılan Kültür Yatırımlarına Destek Projesi’ kapsamında iş protokolü çerçevesinde yaptırılacak olan 7 kütüphane binası için protokol imzalandı.
Batman Şehit Şenay Aybüke Yalçın İl Halk Kütüphanesi’nde gerçekleşen protokol anlaşmasında konuşan Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp ‘’Şuan da beraberce protokolünü imzalamış olduğumuz bu çerçeve Türkiye’ye örnek bir çerçevedir. Hem de Batman’ın bu şekilde ihtiyaçlarını dört dörtlük karşılayacak olacak cilt çerçevedir.  Bu çerçeve neyi kapsıyor? Bu çerçeve dünyada Amerika Seattle model olarak adlandırılmış olan merkezde büyük bir kütüphane ki şuan da çatısı altında bulunmuş olduğumuz kütüphane buna karşılık geliyor.
Merkezdeki kütüphanenin dışında kentin değişik alanlarında daha çok kütüphanelerle coğrafi bir yayılım içerisinde insanların kütüphaneye erişimini kolaylaştıran ve kalitecilik bir kütüphane hizmeti yayan bir modeldir. Bu modelin Türkiye'deki Batman olarak öncüsü olabilmekten de memnuniyet duyuyoruz. Hatta bundan sonra Seattle modelini Türkiye'de Batman modeli olarak adlandırırsak bundan da çok büyük bir memnuniyet duyduğumu ifade etmek isterim. İmzalamış olduğumuz protokollerle Batman'daki kütüphanelerin kapasitesini merkez için söylüyorum yüzde 90 nispetinde artırmış olacağız.
Buda demek oluyor ki evlatlarımız Kütüphaneler önünde sıra beklemeyecekler. Çok fazla ihtiyaç duyan evlatlarımız Kütüphanelerden istedikleri gibi faydalanma imkanına kavuşmuş olacaklar. Kültür ve Turizm Bakanlığı'mızın geliştirmiş olduğu bu model de kıymetli ve değerli bir modeldir.
İnşallah Batman merkez de dört ve diğer dört ilçemizde de yapacağımız dört kütüphaneyle Batman merkez ve ilçelerinin ihtiyaçlarını karşılamış olacağız. Dört merkez dört de ilçelerimizde olacak şekilde kütüphane yapacağız” dedi.
Haftanın Öne Çıkanları

3 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

2023-04-04 16:51 - GÜNDEM

BELEDİYE BU KEZ KİLO İÇİN UYARDI

2023-04-03 17:05 - SAĞLIK

BIÇAKLI KAVGA:1 YARALI

2023-04-04 16:43 - GÜNDEM

BATMANLI ZİLAN, TÜRKİYE 3.SÜ OLDU

2023-04-04 14:28 - SPOR

İFTAR SOFRALARININ VAZGEÇİLMEZİ

2023-04-04 14:26 - YAŞAM

KORKUTAN YANGIN

2023-04-04 14:24 - YEREL

BAYRAM ŞEKERİ TEZGAHLARI SÜSLÜYOR

2023-03-31 13:21 - TEKNOLOJİ

MARDİN’DE GÜVENLİK SİSTEMİ ALIMI

2023-03-31 12:03 - TEKNOLOJİ

EĞİTİM-BİR-SEN ÖNEMLİ KARARLAR ALDI

2023-04-03 16:14 - EĞİTİM

YEŞİL SOL PARTİ’DE HAREKETLİLİK

2023-04-03 17:06 - SİYASET

İlgili Haberler

3 AYDA BİNİ AŞTI, YILDA BİNLERİ BULDU

15:01 - GÜNDEM

LİMON İTHALATINA GEÇİCİ VERGİ İNDİRİMİ

10:09 - GÜNDEM

OKULLARDA ARA TATİL YARIN BAŞLIYOR

10:06 - GÜNDEM

AKARYAKITA ÇİFTE İNDİRİM

10:00 - GÜNDEM

ŞİDDET SARMALI KORKUTUYOR

16:33 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

İSTİKLAL MARŞI’NIN 105. YILI BATMAN’DA ANILDI

15:17 - YEREL

RAMAZAN’DA DOĞRU BİLİNEN BÜYÜK HATALAR

15:12 - SAĞLIK

3 AYDA BİNİ AŞTI, YILDA BİNLERİ BULDU

15:01 - GÜNDEM

BAYRAM ÖNCESİ SÜRPRİZ KARAR

14:57 - YEREL

BATMAN’A BAHAR ERKEN GELDİ 

12:22 - YEREL