?>

Ağ temizliği yapıldı

Batman'da endemik bir tür olan ve nesli tükenme tehlikesi altında olduğu belirtilen 'Batman Bantlı Çöpçü Balığı'nın korunması amacıyla çaylarda ağ temizliği yapıldı.

YAŞAM - 1 yıl önce

Batman Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından Sason Han Çayı ve Kozluk Çayı'nda terk edilmiş ağların temizlenmesi çalışması yapıldı.
Kozluk Pisyar Köprüsü mevkiinde yapılan temizlik çalışmasına katılan Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Şanverdi, yaptığı açıklamada, Sason ve Kozluk Çaylarının terk edilmiş av araçlarından temizlendiğini söyledi.
Yaptıkları çalışmalarda yaklaşık 60 kilogram av aleti ele geçirdiklerini aktaran Şanverdi, Batman Bantlı Çöpçü Balığının hayatının devam etmesi amacıyla bu tür temizlik çalışmalarını önemsediklerini ifade etti.
Denizlerde, akarsularda zaman zaman avcılık yapıldığında ağ araçlarının çeşitli nedenlerle sularda kaybolduğunu anımsatan Şanverdi, "Biz de ilimizde Sason ve Kozluk çaylarımızda avcılık yapıldığı zamanlarda çeşitli nedenlerle bu sularımızı kirleten hayalet avcılığa sebebiyet veren ağların temizlenmesi için bir proje başlattık." dedi.
"HAYALET AĞLAR BALIKLARIN ÖLÜMÜNE SEBEBİYET VERİYOR"
Çeşitli sebeplerle kaybolan ağların zaman içerisinde istenmeyen avcılık çalışmalarına sebebiyet verdiğine dikkat çeken Şanverdi, "Burada hayalet ağ olarak değerlendirdiğimiz avcılıkla balıkların ölümüne sebep olmaktadırlar. İlimizde endemik bir tür olan Batman Bantlı Çöpçü Balığının korunması amacıyla özellikle Sason Han Çayımızda temizlik çalışmasına başlamış olduk. Aynı zamanda Kozluk Çayımızda da yoğun bir avcılık yapıldığından dolayı buradaki akarsularımızda temizleme faaliyeti yaptık." diye konuştu.
"BU ÇALIŞMALAR BALIKLARIN HAYATLARININ DEVAMLILIĞI İÇİN ÖNEMLİDİR"
Sason'da 30, Kozluk'ta da 25 kilometre boyunca temizlik çalışması yaptıklarını belirten Şanverdi, şöyle devam etti: "Bu çalışmalar neticesinde yaklaşık 60 kilogram civarında çeşitli av aletleri yakalamış olduk. Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü'müzün desteğiyle geçen yılda da bu çalışmalarımızı yaptık. Bu çalışmalarımız neticesinde Sason Han Çayımızda bulunan Batman Bantlı Çöpçü Balığımız korunması ve bu endemik tür balığımızın hayatının davam etmesi açısından bu çalışmalar önem arz etmektedir." 
Haftanın Öne Çıkanları

Çocuk Nöroloji Uzmanı hasta kabulüne başladı

2023-12-12 13:27 - YAŞAM

HÜDA-PAR İl Kadın Kolları Başkanı Gazetemizi ziyaret etti

2023-12-11 16:37 - SİYASET

Bu da Batman'ın mantar kayası!

2023-12-08 16:16 - YEREL

Genel Cerrahi Uzmanı hasta kabulüne başladı

2023-12-13 14:35 - SAĞLIK

Plastik Cerrah hasta kabulüne başladı

2023-12-08 15:07 - SAĞLIK

310 bin gence ulaşıldı

2023-12-11 15:25 - YAŞAM

Basketbol’da Şampiyon Mehmet Akif Ersoy

2023-12-14 13:52 - SPOR

Batman Ekibi deplasmanda Amedspor'u devirdi

2023-12-11 15:29 - SPOR

Dünya Üçüncüsü’nden Vali Canalp’e ziyaret

2023-12-07 16:03 - SPOR

Ak Parti aday adayları Gercüş’te tek yürek

2023-12-12 17:50 - SİYASET

İlgili Haberler

MESLEĞE İLK ADIMI ATTILAR

17:08 - YAŞAM

SAĞLIK-SEN’DEN DOĞAYLA İÇ İÇE YÜRÜYÜŞ

12:04 - YAŞAM

75 TONLUK SU DEPOLARI HİZMETE GİRDİ

15:38 - YAŞAM

11 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

12:08 - YAŞAM

AFAD'DAN ENGEBELİ ARAZİDE KURTARMA TATBİKATI

09:40 - YAŞAM

Günün Manşetleri

ODUNCU'DAN 1 MAYIS ÇAĞRISI

06:47 - SİYASET

BU ARMA SAHİPSİZ KALMAYACAK

21:43 - SPOR

ELEKTRİK ALTYAPISI İÇİN KIRSAL KALKINMA ÇALIŞTAYI YAPILDI

17:08 - YEREL

MESLEĞE İLK ADIMI ATTILAR

17:08 - YAŞAM

KÜLTÜREL ŞÖLEN 4 MAYIS’TA

15:02 - YEREL