?>

AK PARTİ’de gergin kongre

​AK Parti Gercüş ve Hasankeyf kongreleri gerçekleşti. İlk Kongre Gercüş’te yapıldı.

SİYASET - 5 yıl önce

AK PARTİ’de gergin kongre

AK Parti ilçe kongrelerinin bir kısmı haftasonu gerçekleşti, yapılan kongrelerle değişiklik olmazken AK Parti Gercüş İlçe Başkanlığına Şefik Öner ve Hasankeyf ilçe Başkanlığına Rüstem Ayhan yeniden seçildiler.  Ancak Hasankeyf ilçesinde 2. listenin seçime girmesinin engellendiği iddia edildi. Hasankeyf Belediyesi Konferans Salonunda gerçekleşen Kongreye Batman İl Koordinatörü Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman, Batman Milletvekili Ziver Özdemir, AK Parti İl Başkanı Akif Gür ile partililer katıldı. Kongrede yapılacak oylama öncesinde yönetim listesini divana sunan Muhammed İkbal Dursun, listesinin kabul edilmediğini belirterek duruma tepki gösterdi. Yapılan ilçe kongresinin demokrasiye ve milletin iradesine müdahale olduğunu ifade eden Hasankeyf İlçe Başkan Adayı Muhammed İkbal Dursun “delegelerin büyük çoğunluğu bu seçimi beklerken hukuksuzca ve haksızca listemizin engellenmesine bir anlam veremedik. 2.Listenin kabul edilmemesinin ardından delegelerin büyük kısmı salonu terk etti. Milletin iradesi sandığa yansımadığı gibi engellenmemiz demokrasiye ve partinin güçlenmesine aykırıdır. Durumu YSK’ya bildirip hakkımızı arayacağız” dedi.  
Yatılı Bölge Ortaokulu konferans salonunda tek liste halinde gidilen 7.olağan kongrede, geçerli oyların tamamını alan Öner, yeniden ilçe başkanlığına getirildi. Burada bir konuşma yapan Ak Parti İl Başkanı Abdullah Akif Gür;”Son dönemlerde hep beraber görüyoruz, nefsine uyan, ben diyen, ben olmazsam yanar tüm teşkilatlar, yanar Türkiye diye düşünen kendini merkeze koyanlar bizi ve hareketimizi anlamamışlar, anlayamayacaklar.  Burada bulunan şu isimsiz kahramanlardan ve burada bulunan emek vermiş arkadaşlarımdan dava ve teşkilat ahlakını ve edebini öğrensinler" diye konuştu. Kongre sürecinin takvime uygun bir şekilde yürüdüğünü belirten Gür, AK Parti kurulurken Recep Tayyip Erdoğan’ın  Türkiye’de hiç bir şey eskisi gibi olmayacak dediğini hatırlatarak şöyle konuştu: " Yaklaşık 19 senedir görevde  olan Ak Parti Cumhurbaşkanımızın o günkü toplantıda kuruculara hitaben sarf ettiği cümlenin arkasında olduğumuzu yaptığımız çalışmalarla gösterdik. Gerçekten de Türkiye’de hiçbir şey eskisi gibi olmadı. Ancak eskiye dönme arzusunda olanlar var. Bunlara karşı uyanık olmalıyız. Konsantrasyonumuzu şu karşımızdaki siyasi bloğa çevireceğiz, ne yapıyor bunlar, ne diyor bu adamlar, niyetleri ne. Dışarıda dolaştığımızda kahvede oturduğumuzda, yalanı bir elbise haline getirip kolayca yalan söyleyen bu bloğun yalanlarını afişe edeceğiz ve milletimizi uyarmaya devam edeceğiz. " Kongreye Batman İl Koordinatörü Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman, Batman Milletvekili Ziver Özdemir, partililer ve vatandaşlar katıldı.

HASANKEYF’TE DE AYNI İSİM

AK Parti Hasankeyf ilçesi 7. olağan kongresinde ikincisi engellenen ve sonradan tek liste halinde gidilen seçimde ilçe başkanı Rüstem Ayhan güven tazeledi. Hasankeyf Belediyesi Konferans Salonunda düzenlenen kongrede divan başkanlığını   Batman İl Koordinatörü Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman yaptı. Milletvekili Cemil Yaman yaptığı konuşmada AK Parti öncesinde Türkiye’de yaşanan sıkıntılara değinerek, AK Parti iktidarıyla Türkiye’nin çağ atladığını söyledi. Geçmiş ile bugünü kıyaslamanın mümkün olmadığını belirten Yaman, Türkiye’nin son yıllarda büyük gelişmeler gösterdiğini söyledi. ‘’Yapılamaz denilen bütün projeleri yaptık. Sanayi savunmasında yerlilik oranımız yüzde 20’den  yüzde 70’ e yükseldi. Geçmişte barutun bulunmasıyla  dünya savaş tarihi değişmişti. İdlib operasyonunda SİHA’larla  yapılan operasyonlarla dünyanın savunma ve savaş tarihi de değişti. Bizim derdimiz, davamız ve sevdamız bu millettir. Biz bu milletten talimat alırız. Milletimiz ne talimat verirse onu yaparız ve yeryüzü mazlumlarının umudu olan liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın arkasında yürümeye devam edeceğiz.’’ dedi. AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir ise  AK Parti olarak Türkiye’ye damga vurduklarını söyledi. Özdemir, " Batman, Hasankeyf ve Türkiye'ye yaptığımız hizmetlerle damgamızı vurduk. Bazıları Hasankeyf’in Hasankeyf’siz olduğunu söylüyorlar. Niye keyifsiz olsun?  Hasankeyflilerin mutlu olması için elimizden geleni yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Hasankeyflilerin memnun ve mutlu olması için elimizden geleni yapıyoruz. Hasankeyf'i de sular altında bırakmadık. Titiz bir çalışmayla tarihi eserleri taşıyarak Hasankeyf'i Türkiye'nin sayılı açık hava müzesi haline getirdik. Geçmişte Hasankeyf kalesini turizme kapattılar. O kalenin açılması için çok mücadele ettik. Bundan sonra Hasankeyf kalesini de mevcut olan yeni Hasankeyfi de turizme açıp her türlü hizmeti ve yatırımı vatandaşın hizmetine getireceğiz’’ diye konuştu. (Mehmet İslamoğlu)
Haftanın Öne Çıkanları

Batman markası Türkiye’ye açılıyor!

2020-03-04 13:24 - YAŞAM

Bu tat, tadılır!

2020-03-08 12:58 - YEREL

Şigo aşiretinden 2 şehit

2020-03-01 16:45 - GÜNDEM

ARPACIK SOĞAN DEYİP GEÇMEYİN

2020-03-03 18:03 - EKONOMİ

EĞİTİM-SEN kongresi gerçekleşti

2020-03-08 13:00 - YEREL

KILIÇ YAPI’DAN BÖLGESEL HİZMET

2020-03-02 12:40 - YEREL

BAŞARAN, KADINLARIN SÖZCÜSÜ OLDU

2020-03-02 12:41 - SİYASET

KEDİ VE KÖPEK MAMASI İLE KEDİ KUMU SATIN ALINACAKTIR

2020-03-08 12:30 - RESMİ İLAN

ELEKTRİK MALZEMELERİNİN ADRESİ

2020-03-05 12:55 - YEREL

Batman Cimnastikte başarı elde etti

2020-03-06 14:10 - SPOR

İlgili Haberler

BATSO İLE AK PARTİ HEYETİ BATMAN’IN GELECEĞİNİ GÖRÜŞTÜ

15:08 - SİYASET

BATMAN’IN GELECEĞİ İÇİN ANKARA’DA TARİHİ BULUŞMA

12:37 - SİYASET

ODUNCU'DAN 1 MAYIS ÇAĞRISI

06:47 - SİYASET

RAMANLI: BATMAN'IN KÖY MANZARASI KENTSEL DÖNÜŞÜMLE DEĞİŞMELİ

10:40 - SİYASET

TOPLUMUMUZU SAPKIN ANLAYIŞLARDAN KORUMAK ZORUNDAYIZ

13:01 - SİYASET

Günün Manşetleri

16 GÜNLÜK BEBEĞE OPERASYON

16:43 - GÜNDEM

127 KONUT VE 3 DÜKKÂN İÇİN İHALEYE ÇIKILDI

16:38 - YAŞAM

TALİHSİZ VATANDAŞ YAŞAMINI YİTİRDİ

15:33 - GÜNDEM

OTOMATİK ADRES DEĞİŞİKLİĞİ DÖNEMİ

15:02 - GÜNDEM

MAYIS AYINA DA ZAMLA GİRİLDİ

14:57 - EKONOMİ