?>

Anadolu Medyasının Çığlığı: Tasarruf Tedbirleri ve Basının Hayatta Kalma Mücadelesi

GÜNDEM - 1 yıl önce

İstanbul’da Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel ile gerçekleştirilen görüşme, Türkiye İnternet Gazeteciliği Derneği (TİGAD) Genel Başkanı Okan Geçgel ve Kurucu Genel Başkan İzzet Aydın’ın katılımıyla, Anadolu medyasının yaşadığı derin krizleri gündeme taşıdı. Son yayınlanan tasarruf tedbirleri genelgesi, basın ve medya kuruluşlarını hedef alan uygulamalarıyla Anadolu’daki medya organlarını adeta yok olma noktasına getirdi. Bu kritik görüşmede, TİGAD heyeti, Anadolu medyasının içinde bulunduğu vahim durumu ve tasarruf tedbirlerinin yıkıcı etkilerini detaylandıran bir dosyayı Özgür Özel’e sundu.
Geçgel ve Aydın, özellikle Anadolu medyasının mali zorluklar nedeniyle can çekiştiğini, gazetecilerin işsiz kalma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu vurguladılar. Tasarruf tedbirlerinin, dergi ve gazete aboneliklerini de kapsaması, yerel medya kuruluşlarının kapılarına kilit vurmasına neden oldu. Bu tedbirlerin medya üzerinde yarattığı tahribatın altını çizen TİGAD heyeti, Özgür Özel’den Anadolu medyasının yaşadığı bu ağır sorunları daha sık ve etkili bir şekilde dile getirmesini talep etti.
Geçgel’in ifadeleri, Anadolu medyasının ölüm kalım savaşı verdiğini net bir şekilde ortaya koydu: “Anadolu medyası, idam sehpasında bekleyen bir mahkûm gibi, tasarruf tedbirlerinin kurbanı oluyor. Yerel basın kuruluşları birer birer kapanırken, gazeteciler işsiz kalıyor. Bu durum, sadece medyanın değil, demokrasinin ve ifade özgürlüğünün de ölüm fermanıdır.”
TİGAD, önümüzdeki günlerde diğer siyasi parti genel başkanları ve hükümet yetkilileri ile de görüşmeler yaparak, basının tasarruf tedbirleri kapsamı dışına çıkarılması için mücadeleyi sürdürecek. Okan Geçgel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan bu konuda uzun süredir randevu beklediğini ve bu talebini ısrarla yinelediğini belirtti.
Geçgel, “Anadolu medyasının ve basın kuruluşlarının yok olma tehlikesine karşı acilen harekete geçilmelidir. Medyanın özgür ve bağımsız bir şekilde faaliyet gösterebilmesi, demokrasinin ve ifade özgürlüğünün teminatıdır. Bu nedenle, tasarruf tedbirlerinin basın kuruluşlarına uygulanmaması hayati öneme sahiptir. TİGAD olarak, Anadolu medyasının sesi olmaya ve bu mücadeleyi kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.
Anadolu medyası, tarihinin en zorlu sınavlarından birini verirken, toplumun ve devletin bu çığlığa kayıtsız kalmaması gerektiğini belirten TİGAD heyeti, yerel basının ayakta kalması için acil ve somut adımlar atılmasını bekliyor. Bu mücadele, sadece basının değil, Türkiye’nin demokratik geleceğinin de mücadelesidir.
Haftanın Öne Çıkanları

MEVLANA ANADOLU LİSESİ ÖĞRENCİLERİ TEKNOFEST'TE DERECE YAPTI

2024-10-03 12:33 - TEKNOLOJİ

TON FİYATI 110 BİN TL!

2024-10-01 14:50 - GÜNDEM

FERAT ÜNGÜR KOZLUK'TA HALK KONSERİ VERECEK

2024-09-30 13:32 - GÜNDEM

1 YILDA 1 MİLYON 654 BİN KULLANICI!

2024-10-03 16:10 - GÜNDEM

KAÇAK ET ALARMI: BİNLERCE TL CEZA

2024-09-30 14:37 - GÜNDEM

BATMAN VALİLİĞİ'NDEN DUYURU

2024-10-02 15:44 - GÜNDEM

MÜJDECİ, YEREL BASININ ÖNEMİNE VURGU YAPTI

2024-10-02 16:28 - YEREL

RAFLARDA UNUTULDULAR

2024-10-04 16:24 - YAŞAM

HASANKEYF'TE ARKEOLOJİK KAZI ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

2024-10-04 11:29 - YAŞAM

HASANKEYF IŞIL IŞIL

2024-10-04 16:24 - GÜNDEM

İlgili Haberler

BATMAN GAZETESİ ARŞİVİNİN İKİNCİ GÜNÜNDE DE YOĞUN İLGİ

16:52 - GÜNDEM

BAYRAM COŞKUSU ALANLARA TAŞTI

15:30 - GÜNDEM

BAŞKAN ÇETİN, BATMAN GAZETESİ ARŞİVİNİ ZİYARET ETTİ

14:19 - GÜNDEM

YENİ DOLANDIRICILIK YÖNTEMİ: SAHTE SOSYAL KONUT PROJELERİ

13:31 - GÜNDEM

VALİ CANALP’TEN BATMAN GAZETESİ ARŞİVİNE ZİYARET

12:30 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

CULUKAR: BATMAN BÜYÜYOR, BİZ GELECEĞE HAZIRLANIYORUZ

17:23 - RÖPORTAJ

KONYA’DAN BATMAN’A NARKO TIR

17:19 - ASAYİŞ

DİCLE VADİSİ’NDE İLK KEZ GÖRÜLDÜ!

17:00 - YEREL

BATMAN GAZETESİ ARŞİVİNİN İKİNCİ GÜNÜNDE DE YOĞUN İLGİ

16:52 - GÜNDEM

KONUT FİYATLARI 20 MİLYONU BULDU

16:13 - YEREL