?>

​Artık bir ayda ehliyet alınabiliyor

​Ehliyette yeni döneme girildiğini belirten Batmanlı sürücü kursu yetkilileri, yeni dönemde ehliyet alım sürecinin kısaldığını, ehliyetin artık bir ayda alınabileceğini söylediler.

GÜNDEM - 8 yıl önce

 Ehliyette başlayan yeni dönem ehliyet alımını zorlaştırırken süreyi kısalttı. Bu dönemde ehliyetin bir ay gibi kısa bir sürede alınabileceğini belirten Batmanlı ehliyet kursu yetkilileri, yeni dönemde ehliyeti hak edenlerin alabileceğini ifade ettiler. Ehliyet kursu yetkilisi Muhammed Sena Kanat, yeni dönemle ilgili yaptığı açıklamada, “Yeni uygulama ile yaklaşık bir ay içerisinde ehliyeti elinize alabiliyorsunuz. Önceden böyle değildi, sadece yazılı sınavlar vardı. Eski sistemde sadece sınavı beklemek bir aydı ve sınav açıklandıktan sonra da uzun bir bekleyiş süresi vardı. Yani sadece yazılı sınav sonucunu 2 ay bekliyorduk. Daha sonra direksiyon sınavını beklemek vardı toplamda 3 ay ehliyet elinizde oluyordu” dedi.
“ELEKTRONİK SINAV SİSTEMİ EHLİYET ALIM SÜRESİNİ KISALTTI”
Elektronik sınav sisteminin süreyi çok kısalttığını belirten Kanat, “Elektronik sınav sistemi başladı ve burada sınavı beklemek kolay. Halk eğitim merkezinde en üst katta elektronik sınav bölümü var. Vatandaşlar orada tablet ile sınava giriyorlar ve sınav çıkışında TC numarasını yazan hemen sonucu alabiliyor. Yani sınava girenler aynı gün hatta aydı dakika içerisinde sınav sonuçlarını alabiliyorlar. Resmi sonuç ellerine geçtiği anda geliyorlar ve bir hafta sonra direksiyon sınavlarına girebiliyorlar. Yazılı sınav sonuçlarının aynı günde alınması bu süreci oldukça kısaltıyor. Bu durumda ehliyet bir ayda alınabiliyor. Eskiden 2-3 ay bekleniyordu hatta yazı sınavdan kalanlar 1-2 ay daha bekliyorlardı. Çünkü şimdi sınav aralıkları 1-2 hafta, eskiden 2-3 ay bekleniyordu. Bu sistem ile ehliyet almak çok rahat oluyor. Okuma yazması düşük olanlar için tablet biraz sıkıntılıdır. Tablet olduğu için bazı vatandaşlar kullanamayabiliyorlar. Fakat genel olarak herkes memnun.” ifadelerini kullandı.

“DİREKSİYON SINAVI ZORLAŞTI”

Yeni sistemde ehliyeti hak edenlerin aldığını belirten Kanat, “Direksiyon sınavı 35 dakikalık bir süreçtir. İlk 5 dakikası aracın içindeki ve kaputun parçalarını soruyorlar. Kalan yarım saatte 20 kilometreye yakın bir güzergâh içerisinde geri park, L park, ani fren, geri gelme ve tek stop hakkı var. Direksiyon sınavı biraz zorlaştı ama bu da halk açısından iyi bir şey sonuçta iyi bir sürücü ehliyet alıyor. Trafik kazaları azalıyor, başarılı olanlar ehliyet alıyor başarısız olanlar ise öğrenene kadar bekliyorlar. Burada direksiyon sınavı için 14 saat eğitim veriyoruz. Yazılı sınavı geçtikten sonra direksiyon sınavında 4 kalma hakkı var. Yazılı sınavda da 4 hak var. Yazılı sınavda 4 hakkını kullandığınız zaman dosyanız yanıyor fakat direksiyon sınavında böyle bir şey yok hakkınızı doldurduğunuzda ek ücret ile devam ediyorsunuz” diye konuştu. (İLKHA)
Haftanın Öne Çıkanları

BATMANLI GENÇ, İSTANBUL’DA ÖLDÜRÜLDÜ

2018-08-25 15:50 - GÜNDEM

​Artık bir ayda ehliyet alınabiliyor

2018-08-26 15:12 - GÜNDEM

DUYARLI İNSANLARI CİNAYETİ ÖNLEDİ

2018-08-20 22:16 - GÜNDEM

2018-08-21 17:20 - GÜNDEM

Durak girişinde görünmez kaza

2018-08-19 18:55 - GÜNDEM

55 KİŞİ YARALANDI

2018-08-23 09:10 - GÜNDEM

Mor Kiryakus Fotoğrafına ödül

2018-08-26 15:09 - GÜNDEM

BATMANDA İŞ KAZASI; 1 ÖLÜ...

2018-08-26 13:28 - GÜNDEM

Kozluk’a doğalgaz müjdesi

2018-08-26 14:57 - GÜNDEM

Kamyonet su kanalına düştü: 5 yaralı

2018-08-26 15:08 - YAŞAM

İlgili Haberler

500 YATAKLI HASTANE İÇİN HEDEF 2027'NİN İKİNCİ YARISI

22:34 - GÜNDEM

BABA, OĞLU VE YEĞENİ TOPRAĞA VERİLDİ

14:20 - GÜNDEM

KESK’TEN OTURMA EYLEMİ KARARI

12:37 - GÜNDEM

ÇETİN: 15 TEMMUZ RUHU SONSUZA DEK YAŞAYACAK

17:57 - GÜNDEM

ŞANSİ: 15 TEMMUZ MİLLET İRADESİNİN ZAFERİDİR

15:56 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

ACİL SERVİSTE ALIŞILMADIK VAKA

21:18 - SAĞLIK

KUYUMCULAR KEPENK KAPATTI

16:44 - YEREL

BİBER DOĞRARKEN ELİ YANANLAR İÇİN PRATİK ÇÖZÜMLER

16:38 - YEREL

HAZİNE’DEN SIKI PARA POLİTİKASI AÇIKLAMASI

16:32 - YEREL

MÜŞTERİ TEMSİLCİSİNE HAKARET EDEN YANDI

16:27 - YAŞAM