?>

“ARTIK MISIR EKMEYİN”

GÜNDEM - 4 yıl önce

Yıllardır mısır ekiminin Batmanın topraklarına zarar verdiğini belirten Batman Gazetesi, bu çağrısını sürdürüyor. Bu kez Vali ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp’ta ayrı çağrıyı yaptı “artık mısır ekmeyin”
Mısır hasadı etkinliğinde konuşan Batman Valisi Ekrem Canalp, her sene mısır ekmenin çok acı sonuçlarının olduğunu söyledi. Sürekli mısır ekiminin toprağı fakirleştirdiğini belirten Canalp, çiftçileri farklı ürünler ekmeye çağırdı. Batman merkeze bağlı Erköklü (Ermiye) köyünde “Mısır Hasadı Tarla Günü” etkinliği düzenlendi. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinliğe; Vali Ekrem Canalp, Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Aydın, Batman Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş, Batman Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Ebubekir Doğan ve çiftçiler katıldı. Etkinlikte bir konuşma yapan Vali Ekrem Canalp, çiftçilerden mısır yerine alternatif ürün ekmelerini istedi.
“YAPILAN İŞ HİÇ DE HAYIRLI DEĞİL”
Mısırın toprağı çok yorduğunu belirten Vali Canalp, “Batman’ın her yerinde mısır ekiyoruz. Çok pratik geliyor, ekimi kolay ve getirisi de nispeten yüksek bir ürün. Bir özelliği daha var. Ne kadar sularsanız da o kadar fazla ürün elde ediyorsunuz. Ama uzun bir zamanlı bir perspektifle bakarsanız aslında bizim yapmış olduğumuz iş hiç de hayırlı bir iş değil. Çok tehlikeli bir iş yapıyoruz. Her sene mısır ekiyoruz.” dedi.
“MISIR HASADINDA 4 BİN DÖNÜM AZALIŞ OLDU”
Tarımın Batman’da önemli bir yer teşkil ettiğini vurgulayan Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Aydın ise şu bilgileri paylaştı: “Yaklaşık olarak 7 bin 800 civarında kayıtlı çiftçimiz tarımla uğraşmaktadır. Çiftçilerimiz tarafından geçen sene 59 bin dönüm mısır ekimi olmuş. Bu sene de 55 bin dönüm. Mısır hasadında yaklaşık 4 bin dönüm azalış meydana gelmiş. Yaklaşık 83 bin ton rekolte ile çiftçilerimizin cebine de 471 milyon TL gibi bir gelir bekliyoruz.”
“BÖYLE GİDERSE BU TOPRAKLARI KAYBEDECEĞİZ”
Mısır ekimine ara verilmesi gerektiğine dikkat çeken Batman Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş, “Mısıra ara vermemiz lazım. Ne olur bir iki sene ara verelim. Emin olun böyle giderse bu toprakları kaybederiz. Bu topraklarımız altından da kıymetlidir. Yarın öbür gün bu topraklar giderse biz ekmek bulamayacağız. Çiftçilerimizden pamuğa, sulu buğdaya yönelmelerini rica ediyorum” diye konuştu.
Haftanın Öne Çıkanları

Dijital ekrana sürekli bakmanın zararları nelerdir?

2022-09-17 14:18 - TEKNOLOJİ

RESTORAN VE KAFELERDE YENİ DÖNEM!

2022-09-18 13:08 - TEKNOLOJİ

YALAN YEMİNİN KEFARETİ NEDİR?

2022-09-19 15:33 - YAŞAM

BATMANDA 7 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

2022-09-16 10:59 - YAŞAM

MEZOPOTAMYA’LI KADINLAR ELEMEDEYDİ

2022-09-18 13:08 - SPOR

TUFAN, TÜMKİAD BÖLGE KOORDİNATÖRLÜĞÜNE ATANDI

2022-09-17 14:12 - YEREL

KOÇERO’NUN OĞLU KAZADA ÖLDÜ

2022-09-15 16:01 - GÜNDEM

CHP’li gençler köylerdeydi

2022-09-13 12:32 - SİYASET

ÖĞRENCİ – OKUL İLİŞKİSİ

2022-09-19 15:32 - EĞİTİM

“ÖĞRENCİLERE EĞİTİM BURSU VE GİYİM YARDIMINDA BULUNDUK”

2022-09-19 17:03 - EĞİTİM

İlgili Haberler

500 YATAKLI HASTANE İÇİN HEDEF 2027'NİN İKİNCİ YARISI

22:34 - GÜNDEM

BABA, OĞLU VE YEĞENİ TOPRAĞA VERİLDİ

14:20 - GÜNDEM

KESK’TEN OTURMA EYLEMİ KARARI

12:37 - GÜNDEM

ÇETİN: 15 TEMMUZ RUHU SONSUZA DEK YAŞAYACAK

17:57 - GÜNDEM

ŞANSİ: 15 TEMMUZ MİLLET İRADESİNİN ZAFERİDİR

15:56 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

ACİL SERVİSTE ALIŞILMADIK VAKA

21:18 - SAĞLIK

KUYUMCULAR KEPENK KAPATTI

16:44 - YEREL

BİBER DOĞRARKEN ELİ YANANLAR İÇİN PRATİK ÇÖZÜMLER

16:38 - YEREL

HAZİNE’DEN SIKI PARA POLİTİKASI AÇIKLAMASI

16:32 - YEREL

MÜŞTERİ TEMSİLCİSİNE HAKARET EDEN YANDI

16:27 - YAŞAM