?>

Atalay; Çocuklarınızı farkedin

Psikolog Atalay: Madde bağımlılığına karşı en etkili yol çocuklarla iyi iletişim kurmaktan geçer

SAĞLIK - 2 yıl önce

Okulların açılmasıyla beraber öğrencileri bekleyen bir takım tehlikelerin olduğuna işaret eden Batman Bağımlılıklarla Mücadele Derneği Başkanı Psikolog Yasir Atalay, bu tehlikelerin başında madde bağımlılarının geldiğini söyledi.
Madde bağımlılığına karşı en etkili yolun çocuklarla iyi iletişim kurmaktan geçtiğini vurgulayan Psikolog Yasir Atalay, bu konuda önemli tavsiyelerde bulundu.
Hem ailelerin hem de öğretmenlerin çocukları madde satıcılarına karşı koruması gerektiğini belirten Atalay, madde bağımlılığı tehlikesinin neredeyse artık herkesin kapısında olduğunu kaydetti.
Bağımlılık çağında yaşadıklarını ifade eden Atalay, "Hem telefon hem madde hem de diğer bağımlılık süreçlerine karşı veli ve öğretmenler olarak çocuklarımızı nasıl koruyabiliriz diye bir çalışma yapmalı. Özellikle bu süreçte bir etkileşim yaşanmaktadır. Çocuklarımız madde kullanımına karşı tehlike altındadır. Bunun için hem veliler hem de öğretmeler olarak bağımlılığa karşı çocuklarımızı korumalıyız." dedi.
"BU SÜREÇ HEPİMİZİ ETKİLİYOR"
Hem ebeveynlerin hem de öğretmenlerin çocuklarla iyi bir iletişim kurması gerektiğini vurgulayan Atalay, şöyle devam etti: "Günde yarım saat çocuklarla okuldaki süreçle ilgili konuşmamız çok kıymetli olur. Bu sürecin ne olduğunu bilmeleri onlar açısından kıymetli olur. Çocuklarınızla etkileşiminiz iyi olursa inanın risklere karşı kendilerini nasıl koruyabilmeleri çok önemli hale gelir. Artık tehlike saçmış durumda. Tehlike hepimizin kapısına yakın durumda. Kimse artık 'bana dokunmayan bin yaşasın' demesin. Ne yazık ki bu süreç hepimizi etkilemeye başladı."
"İLETİŞİM BAĞIMLILIĞA KARŞI BİR DUVARDIR"
Ailelerin çocuklarıyla iyi bir iletişim halinde olması gerektiğini ifade eden Atalay, "İletişim kontağımız güçlü olduğu zaman inanın bağımlılığa karşı çok iyi bir duvar olur. Eğer kontağımız kötü olursa tehlikeli durumlar kapımızda olur. Okulda, bizim kapımızda, mahallede… Bunun için ebeveynler ve hocalar olarak çocuklarla ilişkimizin iyi olması, iyi bir önleyici destek olmaya başlıyor" diye konuştu.
"AİLEDE İLGİ, SEVGİ VE GÜVEN ÖNEMLİ BİR KORUMA YÖNTEMİDİR"
Çocukların arkadaş seçimine de çok dikkat etmeleri gerektiğini belirten Atalay, "Tehlike arz edecek bir durum olduğunu fark ettikleri zaman ve belli bir iletişim devam ederse siz de onun gibi olmaya başlarsınız. Çoğu çocuk genelde arkadaş kurbanı oluyor. Ailede ilgi, sevgi ve güven denkleminin oluşması bağımlılık açısından önemli bir koruma yöntemidir. Bu konuda ailelerin çocuklarını fark etmeleri çok önemlidir. İlişki güçlü olduğu zaman sağlıklı arkadaş seçimi de oluşmaya başlar" ifadelerini kullandı.
Haftanın Öne Çıkanları

E-belge uygulamalarında karekod zorunluluğu

2023-09-07 13:38 - BİLİM-TEKNOLOJİ

iPhone 15 için geri sayım başladı

2023-09-05 14:49 - BİLİM-TEKNOLOJİ

Halk Sağlığı Haftası

2023-09-06 14:43 - SAĞLIK

420 kişilik liste belli oldu

2023-09-05 18:02 - GÜNDEM

Judocular Özperk’i ziyaret etti

2023-09-06 15:24 - SPOR

Batman Belediyesi personel alıyor

2023-09-07 11:28 - GÜNDEM

4 Rektörden konferans

2023-09-03 17:31 - EĞİTİM

Beşiri'de silahlı saldırı

2023-09-03 21:39 - GÜNDEM

Petrolspor’a yeni forvet

2023-09-03 15:01 - SPOR

Hayat namazla güzeldir

2023-09-07 13:31 - YAŞAM

İlgili Haberler

DR. AYHAN IŞIK’A TEŞEKKÜR BELGESİ

14:47 - SAĞLIK

KÜÇÜK İHMALLER BÜYÜK SORUNLAR GETİREBİLİR

16:18 - SAĞLIK

KURSİYERLERE ERKEN TEŞHİS EĞİTİMİ

11:25 - SAĞLIK

SAĞLIKTA YOL HARİTASI BELİRLENDİ

11:17 - SAĞLIK

BELEDİYEDEN ÜCRETSİZ DİYETİSYEN HİZMETİ

15:41 - SAĞLIK

Günün Manşetleri

BATMAN'DA MOTOSİKLET KAZASI: BİR YARALI

17:06 - ASAYİŞ

ZEHİR SOLUYORUZ!

16:45 - YAŞAM

40’IN ÜZERİNDE BALIK TÜRÜ YAŞIYOR

16:41 - YAŞAM

BATMAN’DA VERİMLİ TOPRAKLAR SU BEKLİYOR

16:37 - YEREL

ÖNLÜ: ÖĞRETMENSİZ DERS, KİTAPSIZ EĞİTİM-ÖĞRETİM OLMAZ

16:32 - EĞİTİM