?>

Ramanlı'dan 'Kürtçe' tepkisi

HÜDA-PAR Sözcüsü ve Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, Sağlık Bakanlığının e-Reçete sistemine 5 dil ekleyip Kürtçeye yer vermemesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu

SİYASET - 3 yıl önce

“Yabancı dillere tanınan haklar bile Kürtçe’den esirgeniyor”
HÜDA-PAR Sözcüsü ve Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, “Yabancı dillere tanınan haklar bile Kürtçe’den esirgeniyor.” dedi.
Konuya ilişkin bir TV programının yayınına katılan ve sosyal medya hesabından da açıklamalarda bulunan HÜDA-PAR Genel Başkan Yardımcısı ve Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, “Sağlık Bakanlığı’nın, e-reçete uygulamasında yabancı dillere yer verip Kürtçe’ye yer vermemesi yanlıştır. Milyonlarca vatandaşın konuştuğu Kürtçe, resmi dil olmaması sebebiyle kamu hizmetlerinde yer bulamıyor, yabancı dillere tanınan haklar bile Kürtçe’den esirgeniyor. Kürtçe, bu ülkenin yerli dillerindendir, bizimdir, bu sebeple Kürtçe’ye sahip çıkmalıyız. Kürtçe’nin de resmi bir statüye kavuşması ve kamuda kendine yer bulması gerekir. Milyonlarca vatandaşın ana dili olan Kürtçe ile kamu hizmetlerinin sunulması, ötekileştirmeyi ve ayrıştırmayı ortadan kaldıracaktır. Türkiye’de bütün etnik unsurlar bir ve beraber yaşamaktadır. Kürt, Türk, Laz vs ayırımı yapılmaksızın herkesin haklarının korunması ve tanınması ülkenin huzuruna, barışına ve bütünlüğüne de katkı sağlayacaktır.
NE OLMUŞTU?
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “e-Reçetem sisteminde test işlemi tamamlanan diller, dün sabah saatlerinde canlı ortama alınmaya başlanmış olup, tüm dillerin (İngilizce, Almanca, Arapça, Fransızca ve Rusça) canlı ortama alınması bugün tamamlanmıştır. Hayırlı olsun” ifadeleriyle e-Reçetem sistemine İngilizce, Almanca, Arapça, Fransızca ve Rusça dillerini eklendiğini açıklamıştı. Diller arasında Kürtçenin yer almaması pek çok kesimden tepki aldı. Tepkilerin ardından sosyal medya hesabından konuya ilişkin açıklamada bulunan Koca, e-Reçetem sistemine 5 dilin eklendiğini belirterek bunun turistler ve yabancı uyruklu hastalar için ihtiyaç duyulduğunu, sisteme vatandaşlık numarasıyla girildiğinde sadece Türkçe hizmet alınabildiğini belirtmişti. 
Haftanın Öne Çıkanları

Valilikten, bakanlığa enerji başvurusu

2023-08-25 17:29 - TEKNOLOJİ

Batmanlıların yatırım gözdesi Tatvan!

2023-08-29 18:04 - GÜNDEM

KYK başvuruları başladı

2023-08-29 17:10 - EĞİTİM

23 kişi kurayla belirlendi

2023-08-29 11:07 - YAŞAM

Petrolspor'dan rekor kıran tanıtım!

2023-08-30 17:18 - SPOR

Okula uyum süreci nasıl olmalı?

2023-08-28 14:51 - SAĞLIK

Belediyeden havalimanına otobüs hizmeti

2023-08-29 17:34 - YEREL

Mide asidi sorun mu? çözüm mü?

2023-08-25 19:02 - SAĞLIK

Safra, sindirime yardımcı bir sıvıdır

2023-08-31 12:27 - SAĞLIK

Ramanlı'dan 'Kürtçe' tepkisi

2023-08-31 17:06 - SİYASET

İlgili Haberler

TBMM'de 51 günlük ara sona eriyor

17:11 - SİYASET

Mehmet Emin Doğru: Halkın içinde olacağız

13:15 - SİYASET

İl divanında ekonomi ve Ortadoğu gündemi

10:42 - SİYASET

Saadet Partisi’nden Batman’daki STK’lara ziyaret

20:00 - SİYASET

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı görevinden ayrıldı

15:13 - SİYASET

Günün Manşetleri

Mert Nasıroğlu’ndan PFDK Açıklaması

23:47 - SPOR

Balkon yıkarken elektrik akımına kapıldı

20:54 - ASAYİŞ

Çay Mahallesi’nde yollar için 5 bin metrekarelik adım

20:17 - YEREL

Batman’da 40 yapı için yıkım hazırlığı

17:27 - YEREL

İklim değişikliği Batman’da tarım takvimini değiştiriyor

17:04 - YAŞAM