?>

BATMAN'A AMATEM KURULUYOR

Batman, bağımlılıkla mücadelede önemli bir sağlık yatırımı kazanıyor.

SAĞLIK - 9 ay önce

SAĞLIK BAKANLIĞINDAN RESMİ ONAY ÇIKTI

Vali Ekrem Canalp’in Sağlık Bakanlığı nezdindeki girişimleri ve Milletvekili Ferhat Nasıroğlu’nun destekleri sonucu, Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi ve Eğitim Merkezi (AMATEM) kurulması resmen onaylandı.

PROJE SÜRECİ BAŞLADI

İl Sağlık Müdürlüğü’nün hazırladığı komisyon raporunun Sağlık Bakanlığı tarafından değerlendirilmesinin ardından verilen ön izinle proje süreci başlatıldı. Tilmerç Mahallesi’nde, mülkiyeti hazineye ait ve imar planında “Sağlık Tesis Alanı” olarak tescilli arazide inşa edilecek merkez; modern, donanımlı ve bilimsel temelli tedavi programlarıyla hem bağımlılıkla mücadele eden bireylere hem de ailelerine destek sağlayacak.

BÖLGEDE TEDAVİ İÇİN İL DIŞINA GİTME ZORUNLULUĞU BİTECEK

Batman’da kurulacak AMATEM, bağımlılığın yol açtığı sosyal ve psikolojik sorunlara karşı etkili bir rehabilitasyon süreci sunarak toplum sağlığını güçlendirecek. Merkez sayesinde vatandaşların tedavi için başka illere gitme zorunluluğu ortadan kalkacak. Bilimsel yöntemlerle yürütülecek fiziksel ve psikolojik bağımlılık tedavileri, bireylerin yeniden hayata tutunmasına imkân tanıyacak.

VALİ CANALP: “YARINLARIMIZ İÇİN ATILMIŞ BİR ADIM”

Vali Ekrem Canalp, proje hakkında yaptığı açıklamada, “Bağımlılıkla mücadele, yalnızca bireyin değil, tüm toplumun geleceğini koruma mücadelesidir. AMATEM, Batman’da bu mücadelenin en güçlü adımlarından biri olacaktır. Bu merkez, vatandaşlarımızın sağlıklı bir yaşama kavuşması, ailelerimizin huzurunun artması ve toplumumuzun güçlenmesi için büyük bir fırsattır. Burada atılan her adım, aslında yarınlarımız için atılmış bir adımdır” ifadelerini kullandı.

BÖLGESEL SAĞLIK ÜSSÜ OLACAK

Proje çalışmalarının kısa sürede tamamlanmasıyla Batman, bağımlılıkla mücadelede bölgesine öncülük eden önemli bir sağlık üssüne kavuşacak.
Haftanın Öne Çıkanları

KAHEV’LE DEĞİŞEN HİKÂYELER

2025-08-10 16:07 - RÖPORTAJ

BAKAN ŞİMŞEK’İN AĞABEYİ NAZMİ ŞİMŞEK VEFAT ETTİ

2025-08-10 18:36 - GÜNDEM

ÇAY KEYFİ CEP YAKIYOR

2025-08-12 16:54 - YEREL

HOBİ BAHÇELERİ İÇİN ORTAK ÇÖZÜM ARAYIŞI

2025-08-07 16:34 - GÜNDEM

BATMANLI KAYMAKAMLARIN SAYISI ARTIYOR

2025-08-06 20:07 - GÜNDEM

20 BİN KİŞİYE İSTİHDAM

2025-08-11 16:08 - GÜNDEM

DOĞU’NUN KALBİNDE YENİ GENÇLİK MERKEZİ

2025-08-08 16:29 - YEREL

ENGELLİ BİREYLER İÇİN HAK TEMELLİ HİZMET ANLAYIŞI

2025-08-08 14:30 - EĞİTİM

SAĞANAK YAĞIŞ VE KUVVETLİ FIRTINA UYARISI

2025-08-08 10:18 - YAŞAM

GÜNEŞTEKİN: SANAT, İNSANIN SINIRLARINA BAŞKALDIRISIDIR

2025-08-06 15:50 - KÜLTÜR

İlgili Haberler

RUHUNU BESLEMEYEN BEDEN, BİR YERDEN SONRA TÜKENİYOR

14:25 - SAĞLIK

TUZ TÜKETİMİ İKİ KATINA ULAŞTI

16:55 - SAĞLIK

HİZMET KALİTESİ İÇİN SAHA ZİYARETİ

13:13 - SAĞLIK

SAĞLIK HİZMETLERİ YERİNDE İNCELENDİ

13:07 - SAĞLIK

25 YENİ UMKE PERSONELİ GÖREVE HAZIR

17:29 - SAĞLIK

Günün Manşetleri

AK PARTİ İL BAŞKANI ŞANSİ’DEN ZEYNEP ODUNCU’YA YANIT

00:04 - SİYASET

İTALYA’DA CNC EĞİTİMİ

18:27 - YEREL

STANDART DIŞI PLAKALARA SIKI DENETİM

18:24 - YEREL

BATMAN-ŞIRNAK ROTASI DÜNYAYA AÇILIYOR

18:18 - YEREL

SALİH SELMAN BATMANLI GENÇLERLE BULUŞTU

18:12 - YEREL